Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Koenigseggs nya superbil: Mission 500

Ska krossa Bugattis rekord - då visas den upp

Koenigsegg håller på att bygga en ny superbil som ska slå tidernas hastighetsrekord. Och den ska visas upp om bara några månader.
Det skriver den ansedda sajten Supercarblog.com – och avslöjar att Koenigsegg siktar på en drömgräns:
”Målet är ambitiöst – svenskarna siktar på att nå 500 km/h”.

Kan man verkligen bygga en bil som gör 500 km/h? Ja, enligt den tämligen pålitliga sajten Supercarblog.com är det exakt vad Koenigseggs team i Ängelholm gör just nu.
Men uppgifterna är ganska knapphändiga. Så här skriver sajten:
”Källor har avslöjat att Koenigsegg kommer att visa upp en ny konceptbil med namnet Mission 500 på Genève Motor Show. Detaljerna kring bilen är fortfarande okända, men den kan vara en vidareutveckling av Jesko.”

Enligt Supercarblog.com kan Koenigsegg ha fler överraskningar att visa upp i Genève:
”Våra källor har också antytt att Koenigsegg kommer att ha en större monter med minst tre bilar som ska visas upp. Och det stämmer med tidigare uppgifter om att svenskarna tänkt presentera två bilnyheter i år.”

Den 5 mars öppnar Genève Motor Show portarna, men vi kan räkna med att få veta mer innan dess om vad Christian von Koenigsegg har skapat under vintern.
Namnet Mission 500 talar ju för att svenskarna siktar på att nå 500 km/h – och i så fall ligga före antagonisten Bugatti.
I september i fjol bröt ju ett mindre hastighetskrig ut mellan Koenigsegg och Bugatti.

En Bugatti Chiron nådde 490 km/h på en tysk bana i Ehra-Lessien och slog Koenigsegg som hade det tidigare rekordet med 458 km/h.
– Bugatti har återigen visat vad vi kan. Med detta går Chiron in i nytt territorium. Aldrig tidigare har en serietillverkare nått en så hög hastighet, sade Stephan Winkelmann, VD för Bugatti.
– Vårt mål var att bli den första tillverkaren någonsin att nå det magiska 300 mph-märket. Vi har nu uppnått detta, och det gör hela teamet och mig själv otroligt stolta. Bugatti kommer nu att dra sig ur tävlingen att producera de snabbaste serieproduktionsbilarna.

Men kritikerna ifrågasatte snabbt om rekordet var giltigt. Rekordbilen var nämligen kraftigt ombyggd. Den var förlängd och hade hade andra stötfångare än originalet, specialdäck och stora delar av inredningen var borttagen.
Bugattis egen förklaring till att de bara körde i ena riktningen var att banan är byggd endast för att köra åt ett håll och att asfalten hade gjort att bilens hjul överhettade om de kört åt ”fel” håll.

Bugatti lät också hälsa att bilen skulle ha gått i över 500 km/h i öknen där Koenigsegg slog sitt rekord.

Om några månader kan Koenigsegg få sista ordet – med en bil som verkligen kan göra 500 km/h.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com