Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Därför får hon testa alla superbilar

Supercar Blondie: "Jag skapar bilunderhållning"

Hört talas om Alex Hirschi, en 33-åring från Australien? Nä, troligen inte. Det är under namnet Supercar Blondie som hon tagit bilvärlden med storm. Hemligheten:
– Istället för att recensera en bil så vill jag bjuda på en upplevelse. Jag visar hur det är att köra dessa otroliga bilar, på ett ganska lättsamt och roligt sätt, säger Supercar Blondie.

”Det är jag som Alex, tjejen med bilarna. Jag skapar bilunderhållning.” Så presenterar sig ett av bilvärldens största internetfenomen just nu. Supercar Blondie är en 33-åring från Australien som flyttat till Dubai och som skapat sig ett väldigt starkt namn som testare av världens mest exklusiva bilar.
Hon har sju miljoner följare på Facebook, nästan fyra miljoner på Instagram och två miljoner prenumeranter på Youtube.
För bara tre år sen var hon helt okänd och hade egentligen ingen tanke på att hennes levebröd skulle bli att sitta i världens dyraste och lyxigaste bilar.
– Jag började egentligen bara för att det var kul, men när jag fick fler följare började jag bli nyfiken på hur många fans jag kunde nå…så jag började jobba mer på kvällar och helger, berättar hon.
Den stora vändpunkten kom 2016 när Alex Hirschi mer eller mindre av en slump hamnade på en superbilsträff i Förenade Arabemiraten. 60 lyxbilar körde i en konvoj ledda av en LaFerrari och med Dubai-polisens superbilar som eskort. ”Där och då bestämde jag mig för att säga upp mig från jobbet på en radiokanal och jobba heltid med sociala medier”, konstaterar hon.

Men konkurrensen är hård i sociala medier, med många engagerade män som visar upp bilars tekniska finesser och som kan allt om det som gömmer sig under motorhuven.
Alex Hirschi erkänner – utan att skämmas – att hon kan väldigt lite om de bilar som hon får testköra. Men hon menar att hennes framgångar beror på att hon skiljer sig från de andra:
– Jag är ingen motorjournalist. Istället för att recensera en bil så vill jag bjuda på en upplevelse. Jag visar hur det är att köra dessa otroliga bilar, på ett ganska lättsamt och roligt sätt.

Hon erkänner att det varit tufft att slå sig fram som kvinna i en mansdominerad bilvärld.
– Jag var faktiskt inte förberedd på störtfloden av arga kommentarer från alla tangentbords-krigare som finns där ute, säger hon. Men nu har jag lärt mig att ignorera alla som verkar ha som livsuppgift att trakassera mig.

Numera rullar lyxbilsmärkena och bilhandlarna ut röda mattan för Supercar Blondie. De inser att hennes genomslag är enormt och hon får allt oftare köra extremt ovanliga bilar.
För någon månad sen fick hon till exempel testa en Lamborghini Veneno, specialmodellen som byggdes i endast fyra exemplar.
Och för några dagar sen fick hon köra världens första Hermés-version av Pagani Huayra, som är pimpad för 12 miljoner kronor och som tog 18 månader att bygga.
– Tillverkarna tilltalas av min räckvidd i olika kanaler och hör av sig till mig. Det är som på radio, om du har tillräckligt många lyssnare så vill företag annonsera hos dig.

Om Supercar Blondie måste välja sin favoritbil blir svaret aningen förvånande:
– Ja, det har varit ett svårt val eftersom jag blivit bortskämd med alla fantastiska bilar. Men när jag först klev in i en BMW i8 var det en väldigt speciell upplevelse. Så den bilen toppar fortfarande min lista.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com