Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"Jag kör enhörningen bland hyperbilar"

Se filmen när hon tar Lamborghini Veneno på en testtur

Bara en handfull människor i världen har fått köra en Lamborghini Veneno.
För bara två dagar sen blev Youtube-profilen Alex Hirschi en av de lyckliga.
– Det här är en otrolig upplevelse, jag kör enhörningen bland hyperbilar, säger hon.
Se filmen här.

Specialmodellen Lamborghini Veneno Coupé premiärvisades på Genèvesalongen 2013 och endast fyra exemplar byggdes. En bil skulle stanna hos Lamborghini och de tre andra var redan sålda.
Toppeffekten i V12-motorn hade höjts till 750 hästkrafter och jämfört med en ”vanlig” Lamborghini Aventador hade man lyckats banta bort 125 kilo. Högre effekt och lägre vikt sänkte tiden 0–100 km/h till 2,5 sekunder och toppfarten angavs till 355 km/h.
Men det byggdes även nio taklösa exemplar, Veneno Roadster. Och det är ett av de exemplaren som Youtube-profilen Alex Hirschi får provköra.

Man får följa Alex hos en bilhandlare i Dubai där hon stolt förklarar sitt uppdrag:
– Jag står här bland några av de mest exklusiva och dyrbara bilarna i världen, men det är bara en bil som täcks av ett skynke…och här är den, säger hon och pekar på Veneno.
– Jag har under två års arbete med bilar lärt mig hur extremt ovanlig den här bilen är. Jag har tidigare bara fått en snabb glimt av den bilen, och jag jagade över hela Dubai för att försöka se den igen, men jag misslyckades den gången.
– Jag har insett att man är lyckligt lottad bara att få se en glimt av bilen. Och att det är i princip omöjligt att få köra den. Men idag ska jag få köra!

Till sin hjälp har Blondie tagit en professionell fotograf, Pepper Yandell,, som filmar för Netflix-serien ”Fastest Car”. Men trots att han reser jorden runt och har fått filma privata samlares finaste kollektioner i flera år, har han aldrig sett den här bilen i verkligheten. Även han är uppspelt inför avtäckningen.

Hon kör ut bilen väldigt försiktigt ur bilhallen och får sen beskriva känslan under cirka två kilometers körning:
– Oj, oj,…det är som att sitta på en miljon blixtnedslag. Och allt jag ser i backspegeln är det enorma luftintaget.

Priset för Coupé-modellen var 30 miljoner kronor och Roadster kostar 33 miljoner. Men sen dess har priset gått upp rejält på bilarna. När en Veneno Coupé kom ut på en begagnat-sajt (dock ej Blocket) var priset satt till 92 miljoner kronor.

Två av de tre Lamborghini Veneno som levererades hamnade i USA, hos Antoine Dominic (Lamborghini-handlare) och Kris Singh (affärsman och bilsamlare).
Den tredje bilens ägare har inte varit känd, men man vet att den varit förvarad i Hong Kong.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com