Redaktionen tipsar

"Vi kallar bilen för Batman"

Vem vill ha den här Lamborghinin i julklapp?

Har du varit snäll i år? Då kan du ju drömma om att få den här bilen i julklapp, en unik Lamborghini Aventador Roadster LP 700-4 i mängder av kolfiber.
– Vi kallar den för ”Batman”, säger bilsäljaren Alex på Carporten utanför Stockholm.

SE ANNONSEN HÄR

Svart, svart, svart…och extremt påkostad. På Carporten i Vendelsö står en färdigpaketerad julklapp till den som vill unna sig något extra. Priset är 3,8 miljoner, men då ska man veta att många detaljer är utbytta till kolfiber:
– Ja, det är 500 000-600 000 kronor i bara kolfiberdelar, säger bilsäljaren Alex. Allt som brukar vara i plast är utbytt till riktig kolfiber. Enbart vingen gick på drygt 100 000 kronor.

Emblemen och de keramiska bromsarna är de enda färgdetaljerna och syns därför tydligt på den kompakt svarta superbilen.
– Vi kallar den för Batman, för den är så grymt svart, säger Alex.

Hur är den att köra?
– Vad ska jag säga…bilen är som ett flygplan, det är en hästspark i ryggen att trycka på gaspedalen. Den gör ju 0-100 km/h på tre sekunder med en 6.5-liters V12:a på 700 hästkrafter.
– En del undrar om det är problem med att bilen är så låg. Men det finns ett hydraulsystem som höjer den så att man kan köra över fartgupp och trottoarkanter.

SE ANNONSEN HÄR

Har du accelererat så snabbt med bilen?
– Nej, men jag har kört en annan Lamborghini i Tyskland och varit uppe ganska höga hastigheter. En sån här bil är roligast att köra över 250 km/h.
– Svenska vägar gör inte bilen rättvisa, här håller alla till vänsterfilen och tror att det går fortare.

Vem kommer köpa bilen som jukllapp, tror du?
– Det blir nog en bilentusiast, som vill vara unik. Värdet på den här kommer inte att sjunka för den är unik i Sverige och troligen Europa.  Möjligen finns ett sånt här ombyggt och vackert exemplar i Saudiarabien, säger Alex på Carporten.

Lamborghini Aventador Roadster LP 700-4

Produktionsstart 27 december 2012.
Det var tänkt att Aventadoren skulle byggas i 4000 exemplar, men 2016 hade Lamborghini nått 6000 ex. Efterfrågan var så stor att man tillverkade fler bilar, helt enkelt.
Samma motor som coupéversionen: 6,5-liters V12:a.
Topphastighet: cirka 349 km/h.
Växellåda: Lamborghinis ISR-låda med sju steg (inte en dubbelkopplingslåda) som i snabbaste läget skiftar växel på 50 millisekunder.
Vikt: 1625 kg (50 kilo mer än coupén).
Taket består av två delar i kolfiber på sex kilo vardera och kan lyftas bort. ett tvådelat kolfibertak som totalt väger mindre än tolv kilo. De två delarna kan transporteras i bagageutrymmet fram.
Eftersom det är en öppen bil har karosstrukturen förstärkts, det syns på huven som täcker V12-motorn bakom sittbrunnen. I stället för en större transparent yta som blottar maskinen har man förstärkt med en extra kolonn som delar rutan i två mindre delar. Fortfarande syns motorn till stora delar.

HÄR ÄR ÅRETS BÄSTA JULKLAPP

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com