Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Körde nästan tre gånger för fort – får behålla körkortet

Lamborghinin höll 245 km/h när polisen stoppade honom

En Lamborghini-förare i Kalifornien, USA, blev stoppad av polis under sin färd längs en 90-väg.

Han hade då blåst på i omkring 245 kilometer i timmen – alltså cirka tre gånger den tillåtna hastigheten.

Föraren fick behålla sitt körkort, vilket retar folk i närområdet.

Det var under Thanksgiving-helgen, i slutet av november, som den vårdslösa körningen ägde rum längs State highway SR-154 i Santa Barbara, Kalifornien.

En amerikansk polis stoppade då föraren av en Lamborghini Aventador SVJ när denne körde i vad som uppskattades till 245 kilometer i timmen. Detta på en väg där hastighetsbegränsningen lyder 90 kilometer i timmen.

Nog är det enkelt att komma upp i höga hastigheter i en Aventador SVJ. Dess 6,5-liters V12:a producerar 770 hästkrafter och toppfarten ligger någonstans runt 350 kilometer i timmen.

Lade upp på Facebook

Men på en allmän väg är det förstås inte att uppmuntra och polisen i fråga nöjde sig inte heller med en varning.

Dock är det många som reagerar över påföljden. CHP Buellton, den berörda trafikpolismyndigheten, lade upp ett inlägg på Facebook om det hela. I inlägget framgår det att körningen, som alltså gjordes i nära tre gånger den tillåtna hastigheten, renderade i vårdslöshet i trafik. En trafikförseelse, på engelska benämnd som ”misdemeanor”.

I värsta fall, ur förarens perspektiv, kan det leda till 90 dagars fängelse och omkring motsvarande 10 000 kronor i böter. Det är maxstraffet.

Arga lokala invånare

I kommentarsfältet till inlägget är det många – företrädelsevis lokala invånare – som anser att bilen borde ha beslagtagits eller att åtminstone körkortet skulle ha rykt. Samtidigt är det många som berömmer polisen för deras arbete.

Men efter förseelsen kunde Lamborghinin alltså rulla vidare med samma förare.

Det är oklart vad påföljden faktiskt kommer att bli. Men även om det blir maximalt bötesstraff är 10 000 kronor inte särskilt avskräckande för någon som har råd med en Lamborghini Aventador SVJ. En sådan kostar omkring fem miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com