Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Framtidens BMW: "Bilen har ju reptilskinn!"

Se filmen när coola framtidsbilen visas upp

Så här ser bilarna ser ut i framtiden, om du frågar BMW.
Youtube-profilen ”Supercar Blondie” fick känna på konceptbilen BMW Vision Next 100 och fastnade för speciellt en detalj:
– Bilen har ju nästan reptilskinn, som rör sig!
Se filmen här.

Den ser inte billig ut, men BMW hävdar att det här är framtidens bil på vägarna.
Den är både ”intelligent” och specialdesignad för varje förare. Den tyska biltillverkaren är övertygad om att vinna kommande bilköpares hjärtan genom att skapa bilar som inte bara är självkörande utan får passagerare att uppleva en stund av lyx och bekvämlighet på resan.
Vad som menas med intelligens kan du se i videon där Youtube-profilen Alex Hirschi – kallad ”Supercar Blondie” – får en närmare presentation av konceptbilen Vision Next 100.
– Det är en av de coolaste bilar jag någonsin sett, utropar hon.

Ett team av designers slog sina kloka huvuden ihop och siade om vilka trender som troligen gäller i framtiden – och hur man kombinerar framtidsvisioner med teknik och design från redan existerade bilar. ”Levande geometri” är ett av de nya begreppen som skapades under processen. I filmen visas det tydligast genom att bilens panel vid vindrutan ”andas” medan motorn är igång. Supercar Blondie blir överraskad av rörelserna och beskriver det så här:
– Bilen har ju reptilskinn, och den rör på sig!
Den levande geometrin illustreras även vid de övertäckta hjulen. När föraren vrider på ratten för att svänga vidgas karossen (och lyser upp) så att däcken ska få plats.
Man kan naturligtvis fråga sig om det är en nödvändighet på bilar, eller om det varit lekstuga bland designers som fått en budget att spendera.
Nu fick Supercar Blondie varken provköra bilen eller titta in under motorhuven. BMW verkar vilja återkomma till den stora frågan: vilka motorer ska framtidens bilar ha?

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com