Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Därför är Ferrari världens starkaste varumärke

Och nu har biltillverkaren blivit en vinstmaskin

Världens starkaste varumärke är ett bilmärke.
Lego, Disney, Coca-Cola och McDonald’s får alla se sig frånåkta av Ferrari.
Ferrari har ökat sitt värde med 80 miljarder kronor på ett år.

Ferrari må tyckas göra traditionella bilar med stora motorer som släpper ut mycket avgaser och sakna elbilar i sitt sortiment. Men när det kommer till varumärke är det ingen som slår det italienska märket från Modena. Enligt en ny varumärkesranking från Brand Finance Global 500 så tar Ferrari toppositionen bland världens alla varumärken tack vare att de är snabba på att haka på trender, men att göra det stilfullt när de anpassar sig.

I rankingen är det två titlar som Ferrari lägger beslag på: Starkaste varumärke, och mest åtråvärda varumärke. Genom detta har biltillverkaren även lyckats sälja kläder, accessoarer och till och med öppna ett hotell, utan att sabotera varumärket.
Varumärken som Ferrari passerat senaste åren är: Lego, Disney, Coca-Cola och McDonald’s. 14 bilmärken klarade av att få AAA+ rating, de märken som kommer närmast Ferrari är Porsche och BMW.

När det kommer till mest värdefulla varumärken får Ferrari dock se sig passerat. De 10 mest värdefulla varumärkena är Amazon, Apple, Google, Microsoft, Samsung, AT&T, Facebook, the Industrial & Commercial Bank of China, Verizon och the China Construction Bank.
Att Ferrari inte också är värdefullast beror på att de inte tjänar lika mycket pengar på varumärket som till exempel Apple.
När det gäller tillväxten i värdet så utklassar dock Ferrari de flesta andra. Upp med 27 procent på ett år, motsvarande en värdeökning på 80 miljarder.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com