Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Formel 1-stjärnan säljer fem av sina Ferraris

Några av dem har "Vettel" broderat i nackstödet

Större
Stäng
  • Foto: Tom Hartley Jr
    Foto: Tom Hartley Jr
  • Foto: Tom Hartley Jr

Han körde för Ferrari i sex säsonger, men i år tillhör Sebastian Vettel Aston Martin. Nu säljer den fyrfaldige världsmästaren i Formel 1, åtta av sina sportbilar, varav fem är Ferraris. 

Sebastian Vettel. Foto: Wikimedia Commons.

Den fyrfaldige Formel 1-världsmästaren, Sebastian Vettel, som debuterar i Aston Martin i år, och är en stor bilsamlare. Men nu har han beslutat sig för att minska sin samling och har lagt ut åtta bilar för försäljning, via återförsäljaren Tom Hartley Jr.

Hälften har redan sålts, men resten finns tillgängliga. Modellerna som Vettel beställde har ofta haft avancerade specifikationer, till och med för Ferrari. Bland annat har några av hans Ferraris en ”Vetttel” logotyp i nackskyddet. 

Alla bilar har väldigt få kilometer på mätarställningarna, och här är modellerna som han säljer: 

2016 Ferrari LaFerrari (såld)
En av de fem Ferraris som Vettel säljer. Han beställde Ferrari LaFerrari som ny, när han körde för Ferrari. Bilen är en av 500 exemplar som tillverkades. Hybriden har KERS, en elmotor, samt en 6,3-liters V12-motor. Den har knappt använts av Vettel. Den har Vettels namn på sätena och ratten, men har bara körts 489 kilometer. 

Foto: Tom Hartley Jr

 

2004 Ferrari Enzo (måste fråga om priset)
Ferrari Enzo är den mest värdefulla av bilarna som säljs av Vettel. Den drivs av en sexliters V12 och har Formel 1-teknik, inklusive en semiautomatisk växellåda. Den såldes till en privatperson i Tyskland, innan den såldes till Vettel. Men eftersom att den knappt har gått 1 790 kilometer, så har han knappt använt den.

Foto: Tom Hartley Jr

 

1996 Ferrari F50 (såld) 
Ferrari F50 är den äldsta bilen som Vettel säljer. Mycket av bilens charm kommer från en 4,7-liters V12-motorn som utvecklades från F1-motorn, i början av 90-talet. Bilen såldes först till en privatperson i Danmark innan Vettel köpte den 2015, när han började köra för just Ferrari.

Foto: Tom Hartley Jr

 

2016 Ferrari F12TDF (såld)
Vettel skaffade den gula F12TDF när han körde sitt andra år hos Ferrari. Han valde den speciella lackeringen och även Vettels logo, som tillval. Bilens namn hyllar rallytävlingen Tour de France (jo, du läste rätt), som Ferrari vann ett antal gånger. Bilen har en 6,3-liters V12-motor som enbart har körts 1 183 kilometer, och har knappt använts de tre senaste åren. 

Foto: Tom Hartley Jr

 

2015 Ferrari 458 Speciale (såld)
Ferrari 458 Speciale var den första Ferrarin som Vettel beställde som ny, och den kom med en svart metallic, och guldfärg, samt racing stripes, tillsammans med Vettels logotyp på nackstödet. Den har en 4,5-liters V8-motor. 

Foto: Tom Hartley Jr

 

2009 Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series
Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series är den enda bilen av de åtta som Vettel faktiskt inte köpte, utan han fick den eftersom han vann den första tävlingen i Abu Dhabi 2009, när han körde för Red Bull. Den drivs en sexliters V12-motor, och enbart 350 exemplar av Black Series-versionen gjordes, och inkluderade stora karossmodifieringar och stor användning av kolfiber. 

Foto: Tom Hartley Jr

 

2010 Mercedes-Benz SLS AMG (175 000 pund, cirka 2 miljoner svenska kronor)
Tydligen tyckte Vettel om Formel 1:s säkerhetsbil så mycket att han köpte en själv. Mercedes-Benz SLS AMG är den första bilen som i sin helhet byggdes av AMG. SLS drivs av en 6,3-liters V8-motor och fungerade som säkerhetsbil i Formel 1 mellan 2010 och 2012.

Foto: Tom Hartley Jr

 

2002 BMW Z8 Roadster (175 000 pund)
En gång i tiden så backades Vettel upp av BMW, men han köpte BMW Z8 när han körde för Ferrari 2015. Bilen importerades till Schweiz där han bor, och skickade sedan bilen till BMW classic där den renoverades och konverterades till europeiska specifikationer. 

Foto: Tom Hartley Jr

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com