Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då ska BMW börja tillverka el-motorcyklar

"Kommer att användas mest i städer"

Motorcyklar med elmotorer som tyst kryssar sig genom stadstrafiken. Om några år kan den synen bli ganska vanlig, åtminstone enligt BMW.
– Ja, elektrisk mobilitet kommer att vara viktig inom fem år även för mc-förare i städer, säger Markus Schramm, vd för BMW Motorrad.

För ett halvår sedan visade BMW upp en koncept-motorcykel med namnet ”Vision DC Roadster” – en helelektrisk mc med en cylinderformad elmotor som skickar kraften till bakhjulet. Accelerationen och vridmomentet ”var brutalt”, enligt rapporter från eventet.
I filmen ovanför artikeln kan du själv se motorcykeln på vägarna.
Designen är långt ifrån det som BMW skickat ut på marknaden genom åren och en framtida el-hoj förväntas inte att se ut så här. Men BMW har ändå bestämt sig:
– Konceptet visar att el-motorcykel kommer att vara en del av vår produktportfölj i framtiden, säger Markus Schramm, vd för BMW Motorrad.
– I städer är det troligt att ni kommer få se helelektriska BMW-motorcyklar inom fem år. Däremot är det inte alls lika troligt att såna motorcyklar kommer att finnas i terräng, långfärd eller racing.

Schramm menar att tysta, miljövänliga motorcyklar passar stadsbor som vill ha ett alternativ till bilen på fritiden – inte ett fordon att pendla i.

För ungefär ett år sedan visade Harley-Davidson upp sin eldrivna motorcykel LiveWire. Den skulle enligt planerna börja säljas i år och kosta cirka 300 000 kronor. Men problem med laddtekniken har försenat projektet och det är ännu oklart när de första exemplaren kommer att rulla ut ur fabriken.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com