Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Boxster 25 år – firar med jubileumsutgåva

Har tillverkats i 357 000 exemplar

Större
Stäng
  • Foto: Porsche
    Foto: Porsche
  • Foto: Porsche
    Foto: Porsche
  • Foto: Porsche
  • Foto: Porsche
  • Foto: Porsche
  • Foto: Porsche

Det är 25 år sedan Porsche Boxster lanserades och därför firar den tyska biltillverkaren med en specialmodell: Boxster 25 year.

Konceptet Boxster visades för första gången upp på Detroits bilsalong 1993 och den serietillverkade modellen lanserades 1996.Nu är Porsche Boxster inne på sin fjärde generation och har tillverkats i 357 000 exemplar. 

Jubileumutgåvan baseras på GTS 4.0-modellen. På frontspoilern, sidoluftintagen, modellbeteckningen bak, och på de lackade 20-tums lättmetallfälgarna, kommer nytolkningen av färgen Neodymeen, en kopparliknade skimrande brun färg, att användas. 

Andra detaljer som är unik för den här utgåvan är det silverfärgade tanklocket som har en Porsche-inskrpition. Ändrören på avgassystemet är tillverkat i högblankt aluminiumglans, och ramen till vindrutan är folierad i kontrasterande svart. 

LÄS MER: Porsche satsar på syntetiska bränslen

Specialmodellen erbjuds i tre olika färger: GT Silver Metallic, Jet Black Metallic alternativt Carrara White Metallic. 

I interiören går det att få läderklädsel och sufflett i svart, eller ”Bordeaux Red”, i kombination med en röd sufflett. Som standard finns ett inredningspaket i aluminium, 14-vägs elektriskt justerbara sportstolar, instegslister med texten ”Boxster 25” och eluppvärmd läderratt med multifunktion. Standard är även Porsche Active Suspension Management, inklusive 1 centimeter sänkning, samt Porsche Torque Vectoring, med mekanisk differentialbroms. Detta leder enligt Porsche till en hög grad av komfort, samt sportiga och dynamiska köregenskaper. 

Motorn är en 4,0-liters sexcylindrig boxermotor på 400 hästkrafter (294 kW). Bilen har en sexväxlad manuell låda samt en sjustegad dubbelkopplingslåda. Toppfarten är 293 km/h. Accelerationen 0-100 km/h går på fyra sekunder. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är 10.9 l/100 km och koldioxid-utsläppet vid blandad körning är 247 g/km 

Från och med idag går Boxster 25 att beställa, och anländer till återförsäljarna i maj. Modellen kostar från 980 000 svenska kronor. 

LÄS ÄVEN: En miljon Porsche Cayenne har tillverkats

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com