Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

BMW:n som inte är vad den ser ut som

Årsmodell 1990

En läcker BMW 325, årsmodell 1990, säljs via Bytbil. Allt är inte vad det ser ut som, eftersom nästan allt har byggts om på bilen.

Hos WR Motor AB finns en läcker BMW 325, årsmodell 1990. Den har en fyraliters V8-motor som genererar 282 hästkrafter och 400 Nm i vridmoment. BMW:n har en femväxlad manuell låda. 

Bilen är speciell då nästan allt på den har byggts om. Chassit är original från fabrik, men nästan allt annat är utbytt. Den har ny motor, skyddsbur, Porsche GT4 8 kolvs bromsok fram, och även  BMW E46 M3 CSL skivor. Den har även sportstolar och inredning, samt racingfälgar. 

Walle Almawed, ägare till WR Motor AB, berättar att det har varit många som är intresserade av bilen. 

– Intresset har varit jättestort, det är många är intresserade. Det har varit stressigt att svara alla eftersom det är många som skriver, ringer och mailar, säger Walle Almawed. 

Bakaxeln kommer från BMW Z3, och har en BMW ZF växellåda, huvudbromscylinder från BMW 540, har styrsystem från BMW E36, så och även bromsarna bak, coilover H&R fram, samt ST bak. H&R står även för krängningshämmarsatsen. 

LÄS MER: Unik Dodge Challenger R/T 440 Sixpack – i princip i orört skick

Motorn har rullar 18 500 mil, medan chassit har körts över 26 000 mil. Hela karossen är lackad i BMW Toprot. 

Walle Almawed har sporadiskt åkt med bilen, bland annat till Nyköping och Norrköping. 

  En tidigare ägare har byggt om bilen och jag har haft bilen sedan 2019, säger han. 

Enligt honom är bilen i gott skick. 

– Helhetsintrycket är jättefint, men det finns alltid smågrejer som behövs göras. Tidigare har den haft lite bredare fälgar, vilket har orsakat kantskrap på skärmarna, men det är inte några stora grejer. Kylaren kanske är lite smal, och skulle nog behöva uppgraderas till en tjockare aluminumkylare. De som är intresserade av sådana bilar vet vad som behöver göras, säger Walle Almawed. 

Är man intresserad av BMW:n finns den på WR Motor AB i Linköping, för 259 000 kronor. 

LÄS ÄVEN: BMW: ”Bävertänderna” är här för att stanna

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com