Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Ovanlig Datsun 280Z – importerad från USA

Nu har du chansen att köpa en Datsun, ett bilmärke som tillverkades mellan 1923 och 1983. Just det här exemplaret är en Datsun Fairlady 280Z, årsmodell 1976 och säljs via Bytbil.

På Bytbil annonseras nu en ovanlig bil, och det är en Datsun Fairlady 280Z, årsmodell 1976, som säljs hos Top Cars Göteborg AB. Den har en otroligt in formgivning, och är en modell som tillverkades mellan 1975 och 1978.

Datsun är ett bilmärke som tillverkades mellan 1923 och 1983 och ägdes av Nissan. 2014 återupplivades märket av Nissan för att användas på marknaderna i Indien, Ryssland och Indonesien. Dock var lyckan kortvarig då den japanska biltillverkade meddelade 2019 att de skulle stoppa produktionen av Datsun i Indonesien.  

Intresset för bilen har varit stort, säger Randi Almanno, som är ansvarig för försäljning och inköp på Top Cars Göteborg. 

– Det har varit högt intresse, framför allt från Norge. På en dag har det varit sju personer som kontaktat oss om bilen. 

Bilen registrerades från början i Kalifornien 1976, men kom till Sverige först 2018. 

LÄS MER: BMW:n som inte är vad den ser ut som

– En person importerade bilen 2018, från Martinez i Kalifornien. Den var silvrig förut. Han har byggt om i i princip allt, förutom sätena, det är fabriksoriginal. Han har gjort om och lackat om bilen. Renoverat motorn, alla kablar, allt gummi, och allt annat som är utbytbart. Han har även lagt nya fälgar, säger Randi Almanno. 

Fronten är ombyggt, så även grillen. Den är helt lackerad både in- och utvändigt. Den har fått nya däck och nya justerbara coilovers. 

Bilen har en 2,8 liters rak sexa, som genererar 173 hästkrafter och 161 Nm i vridmoment. Den har även en femväxlad manuell låda, och hastighetsmätaren är konverterad till km/h. Nytt batteri och tändstift har satts in. AC-kompressorn har renoverats, och den har till och med fått en ny ratt. Allt som allt har den rullat 5 140 mil. 

Ägaren har haft bilen i Göteborg och jobbat med att renovera den. Redan innan allt arbete var den i fint skick. 

– Det var i princip rost på motorhuven, men resten av bilen var i fint skick. Det är bra klimat och väder i Kalifornien. Den har klarat sig bra, även undertill. Lägger man ner så mycket pengar på en bil, kan vi lyfta upp den så att man kan inspektera bilen. Vill man att den ska hålla i 10 till15 år till, så vill man vara säker på vad man köper, säger Randi Almanno. 

Är man intresserad av bilen så finns den hos Top Cars Göteborg AB för 299 900 kr. 

LÄS ÄVEN: Unik Dodge Challenger R/T 440 Sixpack – i princip i orört skick

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com