Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mitsubishin som både kan användas för utställning – och på banan

Har byggts om totalt

En speciell Mitsubishi Lancer Evolution, årsmodell 2006 säljs via Bytbil. Den kan både användas på utställningen, banan, men är samtidigt tillåten att köra på vanliga gator. 

Hos QR Motor AB finns det en speciell Mitsubishi Lancer Evolution IX, årsmodell 2006. Den är påkostad och kan både användas som utställningsbil, användas på banan, men får även köras på vanliga gator. 

Bilen har en 2,3-liters rak fyra som genererar 580 hästkrafter på hjulen och har ett vridmoment på 620 Nm. Totalt har den rullat 5 800 milEnligt Kazum Radhi, som är säljare hos QR Motor, är det många som har varit intresserade av bilen. 

– Det har varit ganska stort intresse, och ändå har den bara varit ute några dagar. Det är många som skriver och vill byta in sin bil, så vi får se var vi hamnar, säger Kazum Radhi. 

I grunden är det en bil som är anpassad för vänstertrafik, men har byggts om totalt. Från att vara en bil anpassat för bana, i mattsvart som var helt rensad, lackades den om, fått plåtbreddning i bak och fick motorn ombyggd. Den har även luftfjädring, skyddsbur, skalstolar, och sekventiellt spakställ. 

LÄS MER: Ovanlig Corvette – ett av få exemplar i Sverige

Mitsubishin har bland annat även Manley stroker kit, kamaxlar från Tomei, Mivec på insugssida, med justerbart kamdrev på avgassidan, så även specialbyggt grenrör från Bosch, D2 6-kolvsok med 356 mm bromsskivor fram, D2 4-kolvsok 356 mm bromsskivor bak, där bromsoken har en titan-behandling. 

Den första ägaren hade tänkt att enbart ha bilen för att ha ställa ut den, men ändrade sig så att den även kunde köras på bana, och gjorde den till slut även laglig för körning på vanliga gator. Bilen har dessutom vunnit ett antal priser på olika utställningar. 

– Bilen såldes sedan vidare till en ny ägare, som efter ett tag tyckte att den var för kraftfull. Så nu säljer personen bilen hos oss, säger Kazum Radhi och fortsätter:

– Den lackerades om 2019 och har sedan dess allt som allt rullat 200 mil, så den är i väldigt fint skick. 

Är man intresserad av bilen finns den hos QR Motor AB i Kungsängen för 420 000 kronor. 

LÄS ÄVEN: Ovanlig Datsun 280Z – importerad från USA

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com