Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Billigare Jaguar I-Pace ska locka nya kunder

Sverige utvalt för limited edition-version av elbilen

Toppfarten, accelerationen och vridmomentet sjunker.
Men det gör också att den tidsbegränsade, prispressade versionen av elbilen Jaguar I-Pace kostar nära 100 000 kronor mindre än originalet.
– Vi är mycket glada över att ha valts ut som ett av de länder där nya Jaguar I-PACE 320 Limited Edition kommer att säljas, säger Jakob Månsson, produktchef på Jaguar Land Rover i Sverige.

Det är en uppskattad bil, Jaguar I-Pace. Sedan modellens lansering har den vunnit över 80 priser, bland annat Årets bil i Europa 2019. Priset på 892.900 kronor har ändå kanske varit lite avskräckande för vissa intressenter.

Men det blir det ändring på. Åtminstone tillfälligt.

För nu meddelar tillverkaren att en något mer överkomlig upplaga når den svenska marknaden under en tidsbegränsad tid. Kampanjversionen Jaguar I-Pace 320 Limited Edition ligger alltså inne med 320 hästkrafter i stället för 400, vridmomentet sjunker från 696 Nm till 500 Nm och 0-100 görs på 6,4 sekunder i stället för 4,8 sekunder. Den nya toppfarten lyder 180 km/h.

Det ska också vara det enda som har ändrats. I övrigt är den identisk med I-Pace 400EV modellår 21.

Eller ja, priset har ju förstås sjunkit; till 799.900 kronor.

Jakob Månsson, produktchef på Jaguar Land Rover i Sverige, gläds åt att Sverige blir ett av få europeiska länder när denna specialupplaga ska säljas.

– Det är ett unikt och tidsbegränsat erbjudande till de svenska kunderna – en elbil i premiumklass med fantastisk design och sportiga köregenskaper – för de flesta räcker 320 hästkrafter. Jag är säker på att den kommer att attrahera nya kunder, säger han i ett pressmeddelande.

Modellen kommer att lanseras med en 11 kW-laddare som standard, vilket möjliggör trefasladdning. Räckvidden når upp till 470 kilometer och en full laddning från urladdat görs på 8,6 timmar.

I ett mejl till Bytbil hälsar Jaguar Land Rover Sweden att bilen förväntas anlända i mitten eller slutet av oktober.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com