Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Svensk premiär för Jaguar E-Pace

Småsuv utmanar Volvo XC40

Inte ens brittiska Jaguar kunde värja sig mot suvtrenden. Nu landar lilla E-pace i Sverige.

Suget efter suvar tycks vara omättligt. Under fjolåret såg vi en fullkomlig explosion av modeller i segmentet småsuvar och nu har en av dem landat i Sverige. Jaguar E-Pace är en sån där liten högbyggd sak som ska försöka ta upp kampen med Volvo XC40 och Audi Q3, antar jag, och nu har den landat hos svenska handlare.

Fem motoralternativ finns att välja mellan, allihop två liter stora fyrcylindriga maskiner med turboladdning. Dieselspisarna har 150, 180 eller 240 hästkrafter, bensinmaskinerna 250 eller 300 hästkrafter. Den minsta dieselbilen är framhjulsdriven, medan övriga versioner är fyrhjulsdrivna.

Jaguar Land Rover

Ren bakhjulsdrift är tydligen omodernt.

Prislistan startar på 329.900 kronor för en framhjulsdriven 150-hästarsdiesel med manuell låda, men det finns också en lanseringsspecialare kallad First Edition med bland annat glastak, 20-tumsfälgar, lädersäten, sätesvärme i framsätena med 18 inställningar (!), Head up-display och rörelsestyrd baklucka. Med 180-hästarsdiesel kostar den 416.900.

Söker du laddbara alternativ? Då föreslår vi att du tar en kopp kaffe medan du väntar på att den helelektriska Jaguar I-Pace lanseras i Sverige någon gång under hösten.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com