Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bilförsäljningen i Europa fortsätter den negativa trenden

Minskade med sju procent i oktober

Större
Stäng
  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay
  • Foto: Pixabay

Nybilsförsäljningen i Europa minskade med sju procent i oktober visar nya siffror. Dock är det inte alla biltillverkare som minskar försäljningen. Bland annat Audi och Fiat ökade. 

Nybilsförsäljningen i Europa minskade med sju procent visar nya siffror från ACEA. Mycket av minskningen beror på att länderna på vår kontinent försöker tackla den pågående andra vågen av covid-19-pandemin. 

Antalet registreringar minskade till 1,13 miljoner bilar, en minskning med 90 000 bilar jämfört med samma period förra året. De flesta Biltillverkarna minskade försäljningen, men några ökade faktiskt, exempelvis Audi, Jeep, Fiat och Opel. 

Audis registrering ökade med 19 procent, Fiat ökade med 5,5 procent, Opel med tre procent och Jeeps försäljning ökade med 6,7 procent. Renault ökade med 1,2 procent och Kia med 1,1. 

Volkswagenkoncernen som helhet minskade med 7,5 procent, trots Audis ökning. Porsche minskade med 26 procent, Volkswagen 17 procent och Seat 12 procent. 

Även PSA gruppens försäljning minskade med 5,3 procent, DS 18 procent, Citroën 12 och Peugeot 5 procent. 

Även BMW minskade 14 procent och Mercedes-Benz 3,3 procent. 

Försäljningen i Europa ökade i september, men det är undantaget det här året. Försäljningen har minskat med 27 procent de första tio månaderna till 9,69 miljoner bilar. 

Europeiska regeringen har försöka stötta den europeiska bilindustrin rapporterar Automotive News Europe. Tyskland kommer öronmärka fem miljarder euro för att stötta utveckling och produktionen av miljövänliga bilar. Frankrike har även de utvidgat sina stödåtgärder för att hjälpa människor att köpa nya bilar, medan Italiens dito har lagt undan hundratals miljoner euro för att stötta industrin. 

Europas fem största marknader hade alla negativa resultat i oktober. Försäljningen i Spanien minskade med 21 procent, 9,5 procent i Franrike, medan Italien, Tyskland och Storbritannien minskade 0,2, 3,6 och respektive 1,6 procent. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com