Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bildspecial: Nya Audi RS7 Sportback med 600 hk

Världspremiär för Audis dräpare på Frankfurtsalongen

I går kväll presenterade Volkswagen-koncernen helt CO2-fria elbilen ID.3. Några timmar senare visar de upp dess totala motsats. Nya Audi RS 7 Sportback är extra allt och har en V8 med dubbelturbo på 600 hk.

För några veckor sedan kunde vi på Bytbil visa upp bilderna på Audi RS6. Redan då hade vi på känn att Audi sparat det bästa till sist. För i natt, några timmar efter Volkswagens miljösatsning ID.3, visar Audi upp fossilmonstret RS 7 Sportback.

Bilen har till skillnad från kombin RS6 en sportigare coupékaross. Jämfört med en vanlig A7 Sportback har bilen fått bredare skärmar, andra stötfångare och en rad kolfiberdetaljer. Dessutom finns en spoiler på bakluckan som fälls upp i farter över 120 km/h.

Även om bilen är sportigare än kombin RS6 finns det gott om bagageutrymme när du ska åka på långresa, hela 535 liter får plats, och fäller du sätena ryms 1390  liter. Men vem köper en RS7 för att den är så praktisk?

Det är prestandan som är grejen med den här bilen, och ingen lär bli besviken. Den  4,0 liters biturbo V8:an med mildhybridteknik ger 600 hk och 800 Nm vridmoment, tillgängligt mellan 2 100 och 4 500 varv.  Det ger RS 7 Sportback hisnande fartresurser och bilen gör 0-100 km / h på 3,6 sekunder. Topphastigheten är elektroniskt begränsad till 250 km / h. Med Dynamic-Plus-paketet gör bilen 305 km / h.

Bilen har relativt feta 21-tummare med profilen 275/35 som standardutrustning. Men det finns större doningar att ta till, 22-tummare med profilen 285/30 finns som tillval. Extra snyggt blir det om du väljer till keramiska bromsskivor och sedan väljer att få bromsoken i grått, rött eller blått. Viktbesparingen är inte att förakta: 34 kg.

Bilen finns i 13 olika färger, två är unika RS-färger, och dessutom kan du välja på fem olika mattlacker.  Bilen väntas anlända till Audihandlarna till våren, så boka en provkörning redan nu. Premiärvisningen sker just nu på Frankfurtmässan.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com