Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bild-extra: Audis nya kombi med 600 hk

Världspremiär för nya RS6 Avant - så snabb är den

Här är Audis nya prestandamonster RS6 Avant.
Kombin rymmer  hela familjen och toppar 306 km/h.
Bilen kommer med bakhjulsstyrning – men alla hjälpsystem går att stänga av när du vill busa.

Audi visar sin nya prestandamodell RS6 Avant på Frankfurtsalongen, och för första gången någonsin ska den också säljas i USA. Den tar upp konkurrensen med Mercedes-AMG E63 S herrgårdsvagn och Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo. Men den som vill åka BMW M5 får än så länge nöja sig med sedan.
Fjärde generationen Audi RS6 Avant blir aningen svagare än företrädaren och V8:an med dubbelturbo bjuder på 600 hk. Dessutom är den en mildhybrid, men det är knappast en miljöbil det handlar om.
Bilen gör 0-100 på 3,6 sekunder med hela familjen på plats i baksätet. Dessutom tar det bara 12 sekunder hela vägen upp till 200 km/h. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h, men om du beställer Dynamic Plus-paketet toppar bilen 306 km/h.
Bilen är förstås utrustad med quattro-system för fyrhjulsdrift, 60 procent av kraften går till bakhjulen i normala fall, så det går att köra med sladd. I kurvor kan RS6 bromsa ner de inre hjulen för maximalt grepp.
Audi har också utrustat den nya generationen med bakhjulsstyrning, vilket gör den både snabbare och smidigare. Dessutom kommer den med luftfjädring som sänker den 2,5 centimeter i höga hastigheter. För att klara farthinder i vardagen går den att höja 4 cm, då blir den lika hög som en vanlig A6 Avant.
Vill du busa på riktigt är Audi noga med att påpeka att alla hjälpsystemen går att slå av.
Exteriört sett så har bilen fått en rejäl översyn gentemot en standard tjänstebils-Audi, bilen är breddad för att få plats med de enorma 21-tums hjulen, den har också annan grill, kjolar och spoilers runt hela bilen. Interiört sett är det mesta sig likt förutom att du får unika sportstolar för RS6 med quiltat läder.
Priser och säljstart i Sverige är inte kända när den här artikeln skrivs.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com