Redaktionen tipsar

BILD-EXTRA: Första testerna av Audi RS6 Avant med 600 hk

Se bilderna från Malibu på Audis nya värsting

Här är kombin som klarar allt från supersnabb bankörning till familjeturer till sommarstugan.
Audi RS6 Avant hyllas unisont i de första testerna.
– Den kommer att vara valet för män som inte vill att deras fruar ska veta att bilen har 600 hästkrafter, ryska gangsters som inte vill väcka uppmärksamhet  men ändå köra ifrån från polisen, och cannonballers som vill klara kust-till-kust på 26 timmar, skriver Road and Track.

Audis nya prestandamonster RS6 Avant rymmer  hela familjen och toppar 306 km/h. Bilen kommer med bakhjulsstyrning – men alla hjälpsystem går att stänga av när du vill busa.

Nya Audi  RS6 ska för första gången någonsin ska den också säljas i USA. Det är också där de första provkörningarna äger rum i Malibu. Det är där de läckra bilderna i bildspelet härovan är tagna i samband med de första provkörningarna av bilen.

En relativt enig presskår hyllar bilen för dess körglädje och strö superlativ över modellen.  RS6 är bilen som klarar allt från att köra galet fort till att frakta en stor familj i högsta komfort.

– För den som vill ha en snabb, klarar allt-maskin är det få fordon som gör det här. Det är bara synd alla vill ha en crossover i stället. Låt oss hoppas att Audi RS6 Avant 2020 gör det omöjliga och övertygar oss om att vi har fel, skriver The Drive.

RS6 tar upp konkurrensen med Mercedes-AMG E63 S herrgårdsvagn och Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo. Men den som vill åka BMW M5 får än så länge nöja sig med sedan.

Fjärde generationen Audi RS6 Avant blir aningen svagare än företrädaren och V8:an med dubbelturbo bjuder på 600 hk. Dessutom är den en mildhybrid, men det är knappast en miljöbil det handlar om.

Bilen gör 0-100 på 3,6 sekunder med hela familjen på plats i baksätet. Dessutom tar det bara 12 sekunder hela vägen upp till 200 km/h. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h, men om du beställer Dynamic Plus-paketet toppar bilen 306 km/h.

Bilen är förstås utrustad med quattro-system för fyrhjulsdrift, 60 procent av kraften går till bakhjulen i normala fall, så det går att köra med sladd. I kurvor kan RS6 bromsa ner de inre hjulen för maximalt grepp.

Audi har också utrustat den nya generationen med bakhjulsstyrning, vilket gör den både snabbare och smidigare. Dessutom kommer den med luftfjädring som sänker den 2,5 centimeter i höga hastigheter. För att klara farthinder i vardagen går den att höja 4 cm, då blir den lika hög som en vanlig A6 Avant. Vill du busa på riktigt är Audi noga med att påpeka att alla hjälpsystemen går att slå av.

– På grund av den variabla körhöjden med RS6 Avants luftfjädring är lastningen enklare eftersom bilen kan sänkas och mycket lätt terrängkörning är möjligt eftersom RS6 kan höjas. Jag tror att den ökade mångsidigheten är värd att ge upp en nästan pupptäckbar skillnad i prestanda för. Förmodligen viktigast, när man betraktar det från sidan är stancen som möjliggöras från körhöjden och stora 22-tums hjul är oslagbart.

Exteriört sett så har bilen fått en rejäl översyn gentemot en standard tjänstebils-Audi, bilen är breddad för att få plats med de enorma 21-tums hjulen, den har också annan grill, kjolar och spoilers runt hela bilen. Interiört sett är det mesta sig likt förutom att du får unika sportstolar för RS6 med quiltat läder.

Bilen kostar från 1,1 miljoner kronor i Sverige.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com