Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bilden av coronakrisen: 1000-tals bilar fast i hamnar

Hyundai beslutade att skeppa över fler bilar än någonsin till USA förra månaden. Men 33 900 bilar står nu parkerade i USA:s hamnar efter att coronakrisen slog till.
– När livet kan återgå till det normala hoppas vi att bilköpare väljer Hyundai, bilarna finns ju på plats nu, säger Hyundais amerikanska vd Jose Muñoz.

Det här var en chansning som gick lite fel. Sydkoreanska biltillverkaren Hyundai tog ett offensivt beslut för någon månad sedan att öka produktionen av sina exportbilar. Då hade coronapandemin just nått Sydkorea och företagsledningen var väldigt mån om att få iväg bilar innan man kunde överblicka konsekvenserna av corona.
98 procent fler bilar tillverkades än en normal månad och förhoppningen var att efterfrågan på bilar skulle öka i USA.
Men coronapandemin slog till snabbt även i USA och de amerikanska myndigheterna införde snabbt tuffa restriktioner. Det har även drabbat bilförsäljningen hårt.
Bilder som nu kablas ut i USA visar hur tusentals bilar står parkerade i amerikanska hamnar och inte är önskvärda hos handlarna.
Hyundai försöker ändå se ljuspunkter med att ha fraktat en enorm bilflotta över Stilla Havet:
– När livet kan återgå till det normala hoppas vi att bilköpare väljer Hyundai, bilarna finns ju på plats nu, säger Hyundais amerikanska vd Jose Muñoz.
– Vi har fortfarande en bra relation med alla våra återförsäljare och ska stötta dom i den här svåra tiden.

Hittills har fler än 800 000 personer bekräftats smittade av det nya coronaviruset i USA, och fler än 45 000 har avlidit i sviterna av det.

Hyundai Motor Group annonserade nyligen en expansion av modellprogrammet till 44 elektrifierade modeller innan 2025.
Företaget planerar även att investera 50 miljarder euro i forskning och utveckling av nya modeller och framtida mobilitetslösningar fram till samma år.
Redan mot slutet av 2020 kommer den sydkoreanska biltillverkaren att kunna erbjuda ett mer än 75 procent elektrifierat modellprogram. Den planen står fast trots coronakrisen.

Välj bland 2300 Hyundai här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com