Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hyundai Kona N – nya prestandasuven

Större
Stäng
  • Foto: Hyundai
    Foto: Hyundai
  • Hyundai Kona N med i20 N och i30 N. Foto: Hyundai
    Hyundai Kona N med i20 N och i30 N. Foto: Hyundai
  • Foto: Hyundai
  • Hyundai Kona N med i20 N och i30 N. Foto: Hyundai
  • Foto: Hyundai
  • Hyundai Kona N med i20 N och i30 N. Foto: Hyundai

Hyundais prestandadivision får tillskott genom Hyundai Kona N. Modellen har åttaväxlad våt dubbelkopplingslåda och kombineras med en tvåliters turboladdad motor.

Hyundai har en prestandadivision som heter Hyundai N. Det är motsvarigheten till Audis S och RS-modeller, Mercedes-Benz AMG och BMW M. Nu får Hyundai N tillskott av en ny modell, Hyundai Kona N. 

Hyundai Kona N blir den sydkoreanska biltillverkarens första prestanda-suv. Första N-modellen från Hyundai var i30 N som lanserades som årsmodell 2017, sedan dess har Veloster N och i20 N släppts.

– Vi är entusiastiska över att få bygga vidare på framgångsreceptet som utvecklats från i30 N, vidare med i20 N och nu till en av våra mest populära SUV-modeller på marknaden: KONA,” säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President of Marketing & Product på Hyundai Motor Europe. ”Tillägget av KONA till N-familjen kommer att ta vårt prestandavarumärke till nästa nivå.”

LÄS MER: Hyundai bygger Apples elbil – eller inte

Nya Kona N kommer med en åttaväxlad våt dubbelkopplingslåda (N DTC). Den kombineras med en tvåliters turboladdad motor, vad för effekt modellen har är ännu oklart.

– Helt nya KONA N är N-varumärkets första ”hot SUV”,” säger Till Wartenberg, Vice President och Head of N Brand Management samt Motorsport Sub-division pе Hyundai Motor Company. ”Precis som en sann ”hot SUV” kommer helt nya KONA N att bjuda på både mångsidighet och körglädje, precis som alla andra N-modeller. N-thusiasts kommer njuta av att köra här bilen överallt, oavsett om det är på vanliga vägar eller bana.”

Den kommer ha olika prestandafunktioner såsom Launch Control och en trevlig ljudupplevelse enligt Hyundai. 

Säljstart är ännu okänt, men någon gång under 2021. 

LÄS ÄVEN: Hyundai Motor Groups nya elbilsplattform – Electric Global Moudular Platform

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com