Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bentley EXP 12 Speed 6e concept en elbil

Långt namn för en öppen nyhet

Bentley kapar taket av sin konceptbil och ger den en hypotetisk eldrift. Frågan är om vi någonsin kommer att kunna köpa den.

Två år har gått sedan den undersköna Bentley EXP 10 Speed 6 visades för allmänheten. Nu visar Bentley upp en cabrioletversion på samma tema – som om de inte redan hade fullt i sin monter på Genèvesalongen.

Bentley EXP 12 Speed 6e concept skiljer sig dock på ett par punkter från den gröna coupén. För det första saknar den tak. För det andra föreställer sig Bentley att den är eldriven – samtidigt som de säger att de knappast kommer att sätta elbilar i produktion innan de kan ta sig från London till Paris utan att behöva laddas på vägen.

Oavsett drivlinan får man en känsla av att Bentley EXP si-och-så är oväntat produktionsfärdig, även om Bentley försöker luras med en ratt som inte räcker hela varvet runt.

Exempelvis har man en mittkonsol som visar fungerande skärmar bakom glas och nog ser de där stolarna ut som om man vill sätta sig i dem. Vi betraktar EXPerimentet som en uppvärmning inför en kommande coupémodell från det Volkswagenägda märket.

Apropå lurendrejeri, så lär vi nog inte heller få se en belyst ”6e”-logga i grillen om och när bilen går i produktion. Däremot lär vi nog kunna se fram emot kul material som koppar i inredningens detaljer.

Nåväl, det lär dröja innan vi kan klampa in i vår lokala Bentleybutik och shoppa på oss EXP-kloner. Så vitt vi vet är en kommande sportcoupé från märket åtminstone tre-fyra år bort. Snyft!

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com