Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bentley bygger extremkort Flying Spur

På riktigt alltså, vi skojar inte.

Det finns olika sätt att lära upp en arbetsstyrka. Bentley väljer att gå den långa vägen. Eller korta, beroende på hur man ser på det.

Årets märkligaste pressbild måste komma från brittiska Bentley. Titta på den. Vad föreställer den egentligen? Bentley själva skickade ut bilden för att berätta för omvärlden att man för sjätte året i rad utsetts till topparbetsgivare av det fiffigt namngivna Topparbetsgivarinstitutet.

Men den där bilden? Så vitt vi kan bedöma är det en Bentley Flying Spur som på något sätt inte är riktigt klar. Är det en framdel och en separat bakdel som ännu inte gifts ihop med en mittsektion? Nej, knappast. Bottenplattan i den självbärande karossen skulle inte tåla en sådan hantering. Har jag fel?

Så vår enda återstående gissning är att Bentley låter sina anställda träna upp sig i bilbyggarkonsten genom att bygga en Flying Spur med extremt kort hjulbas. Med sådan lekfullhet på jobbet är det ju ingen konst att kunna briljera med utmärkelser som den där från Topparbetsgivarinstitutet.

Så här, på riktigt alltså.

Bytbils illustratör

Så här, på riktigt alltså.

För närvarande håller man på att rekrytera 60 personer till fabriken i Crewe: lärlingar, studenter och nybakade ingenjörer. Framöver planerar man också för att etablera en teknisk högskola i Crewe, för att säkerställa tillgången på kompetenta rekryter. Sådana som kan kapa bilar på mitten, får man förmoda.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com