Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bentley Bentayga nu med diesel

Lyxmärket lanserar suv med oljebrännare

Bentleys första dieselbil är en suv med prestanda som inte står W12 efter. Det massiva momentet får hjälp på vägen av tredubbel överladdning.

Bentley Bentayga, rapparnas senaste favorit, har fått dieselmotor. Bentayga Diesel har en V8 under huven som med både kompressor och turbo levererar kraft i klass med snabbtågslok och lättare naturkatastrofer.

Förlåt, sade du diesel? Jajamensan, nu har till och med Bentley lanserat en oljebrännarbil. Smatterknack och slabb vid soppapumpen. Det kanske låter dåligt överensstämmade med ädelträ och översvallande lyx.

För att inte tala om rökutvecklingen.

För att inte tala om rökutvecklingen.

Men Bentley bedyrar att Bentayga ska behålla alla sina goda egenskaper även i dieselversionen. Akustikingenjörerna har lagt särskilt vikt vid att utveckla ett avgassystem som ska erbjuda tystnad och förfining.

Tro det den som vill, fyralitersmotorn levererar i alla fall kraft så att det räcker. En eldriven centrifugalkompressor ser till att mata cylindrarna med luft vid låga varv, innan de dubbla twin scroll-turboaggregaten vaknat till liv. Prestanda ska motsvara W12-modellen åtminstone i lägre farter, medan bränsleförbrukningen inte gör det.

Självklart för en Bentley är även Bentayga diesel är full med allt en lyxbilsköpare kan förvänta sig. De första leveranserna till kund väntas i början av nästa år.

Foto: Bentley Motors
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com