Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bakslaget för Porsche - får storstryk av Tesla i räckvidd

Dubbelt så dyr - men så här kort kom Taycan Turbo S i räckviddstestet

Porsches elbil Taycan har drabbats av ett nytt bakslag i räckviddstesterna.
Toppmodellen Turbo S har en räckvidd på endast 308 km enligt amerikanska EPA.
Huvudkonkurrenten Tesla Model S Performance klarar enligt EPA 525 km på en laddning trots att den kostar hälften så mycket.

Porsche Taycan har hyllats av världens motorjournalister i olika tester, även om vissa testare kommit med anmärkningen att bilen verkar sluka en hel del batteri.

Toppmodellen Turbo S har 750 hästkrafter i Overboostläge och är en av de absolut snabbaste elbilarna på marknaden.

Nu har amerikanska myndigheten EPA räckviddstestat även värstingen Taycan Turbo S och resultatet är en aning nedslående för Porsche. Trots att bilen kostar över två miljoner kommer den bara drygt 30 mil på en full laddning, enligt EPA. Huvudkonkurrenten Tesla Model S Performance klarade sig i samma test 52,5 mil trots att den kostar hälften. Porschen drog till och med mer el än en den stora suv:en Tesla Model X.

Även den något effektsvagare Taycan Turbo (utan S), klarade sig inte heller så bra i ett tidigare test, men kom i alla fall 32,3 mil på en laddning. Så kanske är det bättre än att välja den lite motorsvagare varianten.

Köparna verkar dock strunta i att räckvidden kommer till korta jämfört med Tesla. Enligt Porsche står spekulanterna i kö och de har ökat kapaciteten i fabriken från 20 000 bilar per år till 40 000 bilar.

Enligt den europeiska normen WLTP kommer dock Taycan Turbo S 412 km på en laddning. Men erfarenhetsmässigt vet vi att EPA brukar ligga närmare verkligheten än WLTP.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com