Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audi SQ2 biter ifrån

Liten suv får vässad drivlina.

Audis lilla suv Q2 kommer nu i S-version. Den får drivlinan från Volkswagen Golf R och lovar att gå väldigt fort – en halvtrappa upp.

Kör du omkring i en Volkswagen Golf R och njuter av de 300 högljudda hästkrafterna och av den asfaltsgreppande fyrhjulsdriften, men önskar att du satt lite högre upp? Och att bilen du satt i var en Audi? Lugn, för nu har de – Audi, alltså – presenterat lösningen.

Audi SQ2 är nämligen precis det: en Golf R, fast lite högre upp. Och en Audi. Man har tagit Q2-suven, som i sig baseras på Volkswagenkoncernens allomfattande MQB-plattform, och fyllt den med precis samma godis som till vardags sätter sprätt på den där galna Golfen.

Bytbil

Som också finns som praktisk kombi.

Det betyder tvålitersturbo som står på tvären under huven, sjuspettad dubbelkopplingslåda (Audi erbjuder inget manuellt växlat alternativ – och växlingspaddlar är tillval. Hallå?) och fyrhjulsdrift medelst elektrohydrauliskt styrd koppling till bakaxeln.

För att man inte ska välta omkull i första kurva – det är ju trots allt en suv vi talar om – har Audi monterat styvare fjädrar och stötdämpare och karossen sitter ett par centimeter lägre mot asfalten jämfört med vanliga Audi Q2 – så riktigt lika högt som vanligt får du inte sitta. Styrväxeln, med progressiv utväxling, är en smula kvickare än vanligt.

Bredare sidotrösklar, blanka backspegelhus och en spoiler på bakluckan varnar medtrafikanterna om din närvaro. På insidan får man sportsäten och en och annan röd effekt i allt det svarta. De första bilarna väntas nå svensk mark i början av 2019. Några svenska priser är inte klara ännu.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com