Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audi planerar att tillverka en pickup?

Kan baseras på Volkswagen Amarok

Större
Stäng
  • Audi har avslöjat att de tittar på att tillverka en pickup inför framtiden. Foto: Audi
    Audi har avslöjat att de tittar på att tillverka en pickup inför framtiden. Foto: Audi
  • Audi har avslöjat att de tittar på att tillverka en pickup inför framtiden. Foto: Audi

I ett oväntat uttalande bekräftar Audi att man tittar på att tillverka en pickup. Det är första gången sedan Mercedes X-klass, som en av stora tyska biltillverkarna funderar på en pickup.

Den tyska biltillverkaren Audi är i full gång med elektrifieringen av sina modeller. Senast i raden var konceptet Audi A6 Avant E-tron som presenterades i veckan.

Men det verkar som att det inte är Audis enda projekt som biltillverkaren har i tankarna. Den brittiska motortidningen Autocar rapporterar att biltillverkaren kikar på att tillverka en pickup. Uppgifterna kom från Audis vd, Markus Duesmann, som fick frågan om när en pickupmodell skulle kunna vara på tapeten i framtiden. Modellen skulle i så fall konkurrera mot exempelvis Toyota Hilux och Ford Ranger.

Duesmann hintade även om när pickupen skulle kunna presenteras:

– Vi kommer kanske faktiskt presentera något, om inte allt för länge.

Några fler detaljer avslöjande inte Duessmann.

Kan baseras på Volkswagen Amarok

En möjlighet är att den kommande modellen kommer baseras på Volkswagen Amarok, som i sin tur baseras på Ford Ranger, tack vare det strategiska partnerskapet mellan de två tillverkarna. Den nya generationen av Amarok kommer erbjudas med antingen en tvåliters dieselfyra, eller en nyutvecklad treliters V6:a. En annan möjlighet, är enligt Autocar, att Audi använder sig av antingen MEB-plattformen, eller PPE-plattformen som de har utvecklat tillsammans med Porsche. Den erbjuder fyrhjulsdrift och kan vara grunden för en helelektrisk pickup.

Det är första gången sedan Mercedes X-klass, som en tysk biltillverkare har planer på att lansera en pickup. Mercedes lanserade X-klass (som baserades på Nissan Navara), men slutade säljas efter två år på grund av för dåliga försäljningssiffror.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com