Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

SuperUtes en tävlingsserie för pickuper

Dubbelhytt med turbodiesel till racerbanan

Supercars Australia lanserar en ny tävlingsserie. Dieseldrivna pickuper ska göra upp på Australiens racerbanor, däribland klassiska Bathurst.

Australien är landet där allting är upp och ner. Ölen smakar vatten, solen står i norr och nationalsymbolen koalan har drabbats av en klamydiaepidemi. Dessutom, försöker du ge dig ut i naturen som kommer allting som finns där att försöka döda dig.

Australien, där spindlar äter ödlor.

Välkommen till Australien, där spindlar äter ödlor.

Men Australien och också en stark racingtradition. Där har förarstjärnor spirat, som Jack Brabham, Alan Jones, Mark Webber och Daniel Ricciardo. Racingserien Supercars Championship körs på välkända racerbanor som Melbourne Grand Prix Circuit och Mount Panorama i Bathurst.

138695_Volvo_S60_V8_Supercar_makes_its_debut_in_Sydney copy

Volvo och Polestar driver en framgångsrik Supercarsatsning.

Och där finns pickuper. Mängder med pickuper. Pickuper importeras från världens alla hörn och på var och varannan villauppfart står en pickup. Eller ”ute”, som de kallas down under.

Så vad kan vara mer lämpligt än att arrangera en tävlingsserie för dem? Organisationen bakom just Supercars Championship har tänkt den tanken och lanserar en sådan serie inför 2017 års säsong.

I SuperUtes, som serien ska heta, ska pickuper med dubbelhytt och turbodieselmotorer tävla i banracing som en supportklass till Supercars. Arrangörerna räknar med att vi ska få se bilar som Nissan Navara, Mitsubishi L200 och Toyota Hilux, med många andra.

Den första SuperUte-tävlingen kommer att äga rum på Townsville i juli, med ytterligare fyra tävlingstillfällen under säsongen. Året därpå ska serien expandera ytterligare.

Foto: Supercars Championship, Calistemon/Wiki Commons, Volvo Cars
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com