Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Aston Martin Neptune är en u-båt

Ny favoritleksak för lustjaktsägare.

Miljardärer är målgruppen när Aston Martin ritar en u-båt. För den är tänkt att passa perfekt i lustjaktens tendergarage.

Brittiska Aston Martin fortsätter att förvåna. Deras samarbete med Formel 1-teamet Red Bull Racing har inte bara resulterat i hyperbilen Valkyrie utan väntas också bära ytterligare frukt inom kort. Och så har de byggt en båt, en väldigt läcker daycruiser som bara ber om soliga sommardagar i skärgården.

Och nu går de under ytan, för tillsammans med Floridabaserade Triton Submarine har konsultgrenen Aston Martin Consulting tagit fram en u-båt för de där dagarna man vill gå till botten med saker och ting. Egentligen är det bara en formsak, för tekniken står Triton för helt och hållet. Project Neptune, som äventyret kallas, är baserad på Tritons tresitsiga modell 1650/3 LP. Den marknadsförs mot lustjaktsägare som vill fylla på tendergaraget med ytterligare leksaker.

Triton Submarines LLC

Pris: 25 miljoner kronor.

Men den illgula 1650/3 LP ser kanske lite för yrkesmässig ut och det är just vad Aston Martin har åtgärdat. Project Neptune är långt från skyddshjälmar och reflexvästar, mest liknar den en korsning mellan en såpbubbla och en strålpistol. Och vilken miljardär skulle inte vilja ha en sådan ombord på sin Benetti?

Om och när det kan bli fråga om produktion säger varken Aston Martin eller Triton någonting om, bara att det är en konceptdesign som ska leda till en exklusiv och strikt begränsad serie. Lika bra att du beställer en vanlig 1650/3 LP och målar om den i silver, alltså.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com