Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Aston Martin Vulcan AMR Pro är ... värre

Mer vingar ska ge bättre marktryck

Som om inte Vulcan var nog tokig har Aston Martin skruvat till den ännu ett varv. Nu går den ännu fortare.

Ett av de galnaste tilltagen i bilvärlden under de senaste åren måste ha varit Aston Martin Vulcan. Med en sjuliters V12 under huven och inte tillstymmelse till vare sig gatgodkännande eller ens racingklass att tävla i var den lika oanvändbar som Ferraris XX-bilar.

Men det är klart, den gick som ett troll och lät som en hel jordbävning. Bilarna sålde slut snabbt och har sedan dess fått svettas på banor som Silverstone, Spa och Yas Marina när Aston Martin bjudit in till körparty.

Ändå var det tydligen inte tillräckligt, för nu har Aston Martins prestandahörn AMR satt tänderna i modellen. Framför allt har man fokuserat på aerodynamiken och Aston Martin Vulcan AMR Pro har fått fler vingelement i nosen, liksom en ännu galnare bakvinge än förr. Därmed har man också lyckats öka marktrycket med 25 procent. Samtidigt har man också lyckats spara några kilon.

Aston Martin

Ja, den gamla vingen var ju lite mesig.

För att få lite bättre fart på bitarna har man också ändrat på utväxlingen, så att bilen ska kännas lite piggare. Motorn har man däremot lämnat orörd och den kvider fortfarande ur sig 820 hästkrafter.

Blir du sugen? Då hoppas jag att du redan äger en av de 24 tillverkade Aston Martin Vulcan. För AMR Pro-paketet erbjuds bara som en uppgradering till befintliga bilar och några fler kommer inte att tillverkas.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com