Redaktionen tipsar

April, april – så försökte bilbranschen luras

En BMW med månlack – och en skärm istället för ratt

April, april…
Det här är dagen då du bör läsa en del bilnyheter med ett extra kritiskt öga.
Vi har sammanställt en del aprilskämt från biltillverkare och andra skojare i branschen.

KIA ersätter ratt med skärm.

För att attrahera yngre bilköpare lanserar KIA en bilmodell med touch-skärm istället för ratt. Men drar bara tummen till vänster eller höger på skärmen när man vill svänga. En tydlig flört till Tindergenerationen…
Teknologin kallas ”Finger Operated Optimum Lever” och kan vara svår att lära sig. Man måste nämligen även dra fingrarna upp eller ner på skärmen för att växla.

 

Land Rovers avlägsna laddstation.

Land Rover marknadsför sina bilar som terrängmaskiner. Men när man är ute och kör med plug in-hybriderna i terräng kan man behöva en laddstation långt ute i naturen.
Så Land Rover presenterar stolt en laddare på den avlägsna skotska ön Isle of Skye.

Skodas instegsljus – så att du inte glömmer handla

Oftast har biltillverkarna sin logotyp i instegsljuset, när du öppnar dörren.
Men Skoda har tagit konceptet ett steg längre. ”ProjectaPal” tillåter förarna att själva välja budskapet och använda tekniken som en påminnelse om till exempel vad man ska handla efter jobbet.

BMW kan ladda batteriet med hjälp av månen.

BMW erbjuder redan en massa färgalternativ på sina bilar.
Men just den 1 april kom nyheten att BMW:s nya månlack gör att bilarna kan ladda sina batterier tack vare ljusenergin från månen. En speciell ”fotovolt-teknologi” kan få hybridbilarna i i8-modellen att spara energin och åka extra långt i månljuset.

MG:s däck kan färga vägarna.

Brittiska bilmärket MG erbjuder specialdäck som lämnar fina färgspår på vägen.
Däcken finns bar på MG3-modellen och vattenfärgen som sprids under körning stannar bara en kort stund, för att inte störa andra trafikanter.

Hunden som kan lukta till sig en bra affär.

CarGuru är en brittisk bilsajt som säljer begagnade bilar. Nu har man lärt upp en sex år gammal cockerspaniel att sniffa på begbilar och hjälpa köparen till en bra bilaffär. Hunden skäller helt enkelt när han vill tipsa om bästa bilen i affären.

Toyota HiAce PieAce cabriolet.

I Australien är den stora familjebilen Toyota HiAce populär.
Nu presenterar Toyota en specialversion, som borde få en del att undra om det är ett skämt: både med tak som går att ta bort och en ugn i bagageutrymmet där familjen kan baka paj… men så heter den också PieAce.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com