Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Apple vill ha självkörande elbil till 2025

Kan lanseras utan viktiga funktioner

Större
Stäng
  • Apple
    Foto: Shutterstock
  • Foto: Shutterstock

Apple accelererar sitt utvecklingsarbete kring sin elbil och om fyra år vill den amerikanska teknikjätten lansera sin självkörande modell.

Historien om Apple som elbilstillverkare har varit en lång följetång det här året. I början av året rapporterades det om att Hyundai och sedermera Kia skulle samarbeta med Apple om att bygga självkörande elbilar för den amerikanska teknikjättens räkning. Men allt gick i stöpet.

Senare i år har det förekommit andra rykten om att Apple hittat andra partners, men inget av substans har bekräftats.

Nu rapporterar Bloomberg att Apple tänker accelerera sitt utvecklingsarbete kring sin elbil och fokuserar särskild på den självkörande delen av projektet. Enligt anonyma källor som Bloomberg har talat med, har Apple genom åren har fokuserat på två parallella spår, där företaget skulle utveckla en modell med begränsade självkörningsmöjligheter där fokus låg på acceleration och styrning, samt en version som är helt självkörande. Det är motsvarande självkörning på nivå fyra och fem.

Eftersom de har bestämt sig för vilket alternativ man ska koncentrera sig på (den helt självkörande versionen) kan utvecklingen av bilen börja på riktigt. Apple har det ambitiösa målet att lansera en modell om fyra år, vilket betyder att den kan anlända till marknaden sent under 2025.

Bloomberg skriver också, att även om Apples självkörande system inte kommer vara klart till 2025, kommer de fortfarande lansera modellen med mindre avancerade funktioner.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com