Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Äntligen byggstart för elsuven Volkswagen ID.4

Serieproduktionen för Volkswagen ID.4 har påbörjats i tyska Zwickau.
Först ut kommer en bakhjulsdriven version, sedan väntar fyrhjulsdriven variant.
Världspremiären sker i slutet av nästa månad.

För nära exakt en månad sedan började försäljningen av Volkswagen ID.3 i Sverige. Nu sker nästa steg i den tyska biltillverkarens resa mot att ha 1,5 miljoner elbilar utrullade från monteringsbanden på helårsbasis år 2025. Detta då serieproduktionen av ID.4 har börjat i Tyskland.

Volkswagen ID.4 bygger på samma elbilsplattform som sin föregångare, MEB, och kommer så småningom även att byggas i Kina och USA. Den officiella presentationen sker i september.

Ralf Brandstätter vid den första serietillverkade ID.4.

– Med ID.4 adderar vi en helt eldriven bil till vårt utbud av kompakta SUV:ar, världens största tillväxtsegment, säger Ralf Brandstätter, vd för Volkswagen, i ett pressmeddelande.

Initialt kommer VW ID.4 att lanseras med bakhjulsdrift. Den kommer ligga inne med 204 hästkrafter och ha en räckvidd på 50 mil, enligt WLTP. En fyrhjulsdriven version lanseras vid ett senare tillfälle.

– Med tanke på de senaste månadernas stora samhällsutmaningar är det en exceptionell prestation att framgångsrikt starta serieproduktionen av ID.4. Min uppskattning och mitt tack går särskilt till Volkswagen-teamet i Sachsen och alla i ID.-teamet. Den andra modellen i ID.-familjen rullar redan av monteringslinjen där det tills nyligen byggdes bilar med förbränningsmotorer, säger Thomas Ulbrich som är ansvarig för e-mobilitet i Volkswagens koncernledning.

I ett pressmeddelande skriver Volkswagen att de har investerat cirka 1,2 miljarder euro för att göra om produktionsanläggningen i Zwickau helt till e-mobilitet. Ambitionen är att det ska komma ut 300.000 elbilar ur denna anläggning nästa år.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com