Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då kommer Volkswagen ID.3 GTX

Lanseras i samband med ansiktslyftet på ID.3

Större
Stäng
  • En mer kraftfull prestandaversion av Volkswagen ID.3 lanseras 2023. Foto: Volkswagen
    En mer kraftfull prestandaversion av Volkswagen ID.3 lanseras 2023. Foto: Volkswagen
  • En mer kraftfull prestandaversion av Volkswagen ID.3 lanseras 2023. Foto: Volkswagen

Den tyska elbilen Volkswagen ID.3 kommer få tillökning i form av Volkswagen ID.3 GTX. Nu har det bekräftats att prestandaversionen lanseras i samband med ansiktslyftet på vanliga ID.3.

I fjol visades konceptet ID.X upp av Volkswagenmärkets vd, Ralf Brandstätter. Den hade formen som en Volkswagen ID.3, men med ett batteri på 77 kWh, och en effekt på 323 hästkrafter. Senare, i september, bekräftade samme man att Volkswagen ID.3 skulle få tillökning i form av prestandaversionen Volkswagen ID.3 GTX.

Nu har den brittiska biltidningen Autocar pratat med Volkswagen, som nu bekräftar när halvkombin ID.3 GTX anländer till marknaden: i samband med att ansiktslyftet på vanliga ID.3 lanseras. Det betyder att lanseringen kommer ske någon gång under 2023.

Samma motor som i Volkswagen ID.4 GTX

GTX är beteckningen på prestandaversionerna av Volkswagens helelektriska modeller, och ID.3 GTX blir den tredje modellen i sortimentet efter ID.4 GTX och ID.5 GTX. Dock verkar det som att ID.3 GTX få samma motorer som finns i ID.4 GTX. Det betyder fyrhjulsdrift, och 295 hästkrafter. Accelerationen 0–100 km/h lär gå snabbare än de 6,2 sekunder som det större syskonet klarar av.

Ralf Brandstätter berättade även att prestandaversionerna även kunde få beteckningen ”R”, vilket är fallet för de ”vanliga” prestandaversionerna som förbränningsmotorerna för närvarande har. I framtiden kan även cabrioletversion av någon av ID-modellerna lanseras eftersom sådana bilder har läckt ut på nätet. Inget har dock bekräftats från Volkswagens håll.

– Något beslut har inte tagits, men vi skapar olika koncept, sade Ralf Brandstätter till Autocar.

– Jag skulle älska att ha en cabriolet. Jag körde ett elektrisk cabriolet-koncept och det var så häftigt att köra ut i naturen. Men du hörde inte något motorljud, bara vinden, accelerationen och dig.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com