Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Volkswagen bekräftar kraftfullare ID.3 – ID.3 GTX

Koncept visades upp i maj

Större
Stäng
  • Volkswagen ID.3
    Volkswagen ID.3 får en kraftfullare version i form av ID.3 GTX. Foto: Volkswagen.
  • Volkswagen ID.3 får en kraftfullare version i form av ID.3 GTX. Foto: Volkswagen.

Volkswagen bekräftar att det blir ett tillskott inom elektriska ID.-familjen i form av Volkswagen ID.3 GTX.

I början av maj lade Volkswagens vd, Ralf Brandstätter, upp en bild på en tidigare okänd bil som han kallade för ID.X, och som hade en liknande form som Volkswagen ID.3. Den hade ett batteri på 77 kWh och effekten var 323 hästkrafter.

Den elektriska ID.familjen från tyska Volkswagen har blivit en succé. Nu bekräftar samme Ralf Brandstätter till Autoexpress, att de ska börja tillverka Volkswagen ID.3 GTX. Modellen kompletterar Volkswagen ID.4 GTX, som Bytbil har fått sätta tänderna i. Tidigare har även Volkswagen ID.5 GTX visats upp.

ID.3 GTX kan dyka upp på marknaden så tidigt som nästa år. Dock verkar det som att produktionsbilen inte kommer vara lika kraftfull som konceptet ID.X. Det är även oklart om den kommer vara lika lätt som konceptbilen, som enligt uppgifter var 200 kilo lättare än produktionsmodellen av ID.3.

Antagligen kommer bilen använda sig av de två elmotorerna som finns i ID.4 GTX på 295 hästkrafter. Antagligen kommer accelerationen vara bättre än 6,2 sekunder, som ID.4 GTX klarar av.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com