Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Alla bilder på nya Toyota Supra

Får BMW-motor och tillverkas i Europa

Efter bildläckor och korta videoklipp – här är alla bilder på nya Toyota Supra. Bilen delar teknik med BMW Z4 och får en BMW-sexa. I Sverige kostar bilen från 678 900 kr med så kallat premium pack.

Nya Toyota Supra delar en stor del av tekniken under skalet med BMW Z4, vilket bland annat innebär en rak sexa med turbo. Den tvåsitsiga kupén får BMW:s M40i-motor med 340 hk, vridmomentet är 500 Nm. Bilen går att reservera för svenska köpare från och med i dag, men leveransen dröjer ända till november 2019. Priset är 40 000 kr högre än för en BMW Z4 med samma motor. Återstår att se om köparna är beredda att betala en premie för att det står Toyota på huven i stället för BMW.

Nya Toyota GR Supra, har världspremiär på bilmässan i Detroit. Även om bilen bygger på BMW-komponenter till stor del håller den sig till Supra-konceptet med rak frontmonterad sexcylindrig motor och bakhjulsdrift.

Motorn är BMW:s 3.0-liters turbomotor med 340 hästkrafter och 500 newtonmeter. Bilen sägs ändå ha utvecklats av Toyota och testats på vägar över hela världen, men framför allt har det skett omfattande tester på den välkända nordslingan på Nürburgring.

Supra tillverkas i Graz i Österrike och de första kundleveranserna i Sverige sker i slutet av 2019. Priset är 678 900 kronor med premium Pack. Med Launch Control accelererar nya Supra från 0 till 100 km/h på 4,3 sekunder.

I Sverige kommer alla bilar vara fullutrustade med Premium-paket. I standardutrustningen ingår därmed den aktiva differentialspärren, adaptiv fjädring och 19-tums aluminiumfälgar med högprestanda-bromsar. Även adaptiv farthållare, nyckellöst lås- och startsystem, LED-strålkastare och mediasystem med 8,8-tumsskärm, JBL-ljudsystem och tolv högtalare samt head up-display.

Teknisk data: Toyota GR Supra
3,0-liters bensinmotor. Max effekt 340 hk, max vridmoment 500 Nm. 8-stegad automatlåda med aktiv differentialspärr. Bakhjulsdrift. Längd/bredd/höjd 438/185/129 cm. Tjänstevikt (utan förare) 1 495 kg. Acceleration 0-100 km/h 4,3 s, toppfart 250 km/h (elektroniskt begränsad).

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com