Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilden: Nya BMW M3 blir rekordsnabb

Ny modell av klassiska sportvagnen presenteras i vinter

Här är första bilden på nya BMW M3.
Bara en bild har läckt ut – men den avslöjar en hel del. Sportbilen får en rak sexa med dubbelturbo och 510 hk och blir rekordsnabb.

Den sjätte generationen av den ikoniska BMW M3 är bara några månader bort. Bilen kommer troligen att presenteras på bilmässan i Los Angeles i slutet av november.

BMW har redan startat förserieproduktionen och det är därifrån bilden läckt ut. Fotot avslöjar att bilen får en rejält breddad kaross jämfört med den mer vardagliga 3-serien. vBilen får också rejäla diffusers som ramar in de fyra avgaspiporna. Inga fejkrör på M3, tack och lov!

På bakluckan en diskret spoiler i kolfiber. Ja, anrättningen får det redan att vattnas i munnen för att få smaka på resten av besten. Under huven får bilen BMW:s raka sexa med dubbelturbo. M-chefen Markus Flasch har redan bekräftat att den kommer att ge 510 hk i det nya utförandet. Betydligt hårigare än versionen som sitter i Toyota Supra och BMW Z4 alltså.

När det gäller interiören kommer den i stort sett se likadan ut som i andra G80-bilar, vilket innebär att BMW behåller en del knappar och vred runt touchskärmarna. Men självklart blir det sportstolar och kolfiberdekor.

För några dagar sedan fångades M3:an på bild på Nürburgring när BMW genomförde bantester. Bilder och filmer vidimerar att detta är den snabbaste BMW M3 någonsin.

De fem tidigare generationerna går inte precis av för hackor. Första generationen M3 med E30-kaross lanserades 1986 och hade en fyra på 195 hk, i dag är den en körglad entusiastbil som betingar hisnande priser. Uppföljaren E36 M3 fick ytterligare två cylindrar och den raka sexan på tre liter gav 286 hk. När E46:an lanserades 2001 fick sexan 343 hk, en av de starkaste sexorna utan turbo som BMW har byggt. I E90-karossen från 2007 var det V8 som gällde. 420 hk var effekten, och även om en sex känns mer M3 så vägde den 15 kg mindre än den tidigare sexan. Den senast producerade M3:an av F80-kaross är den första med turbo, något BMW själva tidigare kallade ”stressfläkt”. Icke desto mindre är det en härlig rak sexa med 425 hk.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com