Redaktionen tipsar

BILD-EXTRA: Alfa Romeos läckra uppdatering med 510 hk

Alfa Romeos Quadrifoglio-modeller får en lättare uppdatering.
Mest av allt handlar det om nya läckra färger faktiskt – dessutom kan bilarna fås med Akropovic-system i titan. Under huven finns samma härliga V6:a med dubbelturbo och 510 hk.

Alfa Romeo Giulia Quadrifglio är nästan ensam herre på täppan i klassen mindre prestandasedaner sedan BMW lagt ner gamla generationen av M3. Audi har inte längre någon RS4 sedan. Så valet står mellan Alfan och Mercedes C63 AMG. Vilken väljer du?

Alfa Romeo visar nu upp en lättare modifiering av prestandamodellerna Giulia Quadrifoglio och suv:en Stelvio Quadrifoglio. Mest av allt handlar det om ett nytt infotainmentsystem, assistanssystem och uppdaterade strålkastare samt baklyktor. Dessutom kommer bilen i flera nya kulörer varav du kan se den gröna Verde Montreal på bilderna. De två andra färgerna heter Rosso 6C Villa d’Est e och Ocra GT Junior.

Under huven på bilarna är allt sig likt, tack och lov.  Giulia och Stelvio drivs båda av den fina 2,9 liters Ferrariutvecklade V6:an med dubbelturbo. Motorn ger 510 hk och 600 Nm, som i båda fallen överförs via en åtta-växlad automatisk växellåda från ZF. Giulia har bakhjulsdrift, Stelvio har fyrhjulsdrift. Den som gillar skönsjunangde italienska V6:or kan nu få sin Alfa Romeo med ett Akropovic-system i titan.

Prestandasiffrorna är samma som tidigare, vilket innebär att Guilia Quadrifoglio toppar 307 km/h och gör 0-100 km/h på 3,9 sekunder. Stelvio Quadrifoglio kan accelerera från 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder och komma upp i en toppfart på 283 km/h.

De nya svenska priserna är inte släppta ännu.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com