Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Alfa Romeo Stelvio avslöjad

Nya suven flimrade förbi som hastigast i koncernens video

Alfa Romeo släpper en ny suv i november. Stelvio bygger på samma teknik som stjärnskottet Giulia. Fiat Chrysler råkade läcka en bild på nykomlingen.

Alfa Romeos nya suv, sannolikt kallad Stelvio, ska få sin premiär på bilmässan i Los Angeles i november. Men redan nu vet vi hur den kommer att se ut, tack vare en video från Alfa Romeos monteringslina som FCA (Fiat Chrysler) lade ut på Youtube.

FCA var snabba med att ta bort filmen och ersätta den med en version utan suv-skandal. Men skadan var redan skedd och nu valsar skärmdumpar runt på nätet.

Stelvio ska baseras på samma bottenplatta som nya Alfa Romeo Giulia, sannolikt med fyrhjulsdrift i flera versioner. Motormässigt kan vi också vänta oss samma alternativ som i Giulia, kanske också den 510 hästkrafter starka V6:an från Giulia QV, som nyligen slog varvrekord på Nürburgring.

Giulia QV med 510 hästkrafter.

Snabbare än Porsche Panamera Turbo.

Av bilden att döma lånar Stelvio mer än bara teknik från Giulia. Formspråket är det samma, bara utdraget på höjden. Särskilt fronten utmärker sig med den klassiska trekantiga grillen och de inte fullt lika klassiska, smala strålkastarna. I november får vi som sagt veta mer.

Foto: FCA/Youtube
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com