Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Alfa Romeo Giulia kommer som kombi

Ska öka försäljningen i Europa

Bakhjulsdrivna Alfa Romeo Giulia har blivit en försäljningssuccé för det anrika bilmärket. För att verkligen etablera sig på Europamarknaden väntas Alfa Romeo också släppa en kombimodell.

På den europeiska marknaden är kombibilar populära, särskilt i premiummellanklassen. Enligt marknadsinstitutet JATO står kombimodeller för närmare hälften av försäljningen i segmentet, mer än sedanmodellerna.

Enligt branschtidningen Automotive News Europe väntas Alfa Romeo också kliva in i klassen med en kombimodell av Alfa Romeo Giulia. Märkets första bakhjulsdrivna modell på ett kvartssekel har sålt bra och Alfa Romeo räknar med att den globala försäljningen kommer att uppgå till mellan 75.000 och 100.000 exemplar årligen, av sedanmodellen. Detta efter att Giulia lanserats på den amerikanska marknaden i slutet av det här året och i Kina i början av 2017.

Att komplettera utbudet med en kombimodell skulle främst stärka försäljningen i Europa. I USA och Kina är kombimodeller fortfarande iskalla i skuggan av de mer populära fyrdörrarsbilarna. Där väntas också den kommande suvmodellen Stelvio ta den transportbehovskrävande delen av marknaden.

Varken Alfa Romeo själva eller moderbolaget Fiat Chrysler Automobiles bekräftar ryktena, men källor inom bolaget säger till tidningen att en lansering är att vänta nästa år.

Då kommer den inte att se ut så här.

Då kommer den inte att se ut så här.

För svenskt vidkommande är kombimodeller extra intressanta. Här uppe i norr säljer sedanmodeller markant mindre än motsvarande femdörrarsbilar.

Foto: Alfa Romeo, illustration Bytbil
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com