Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Alfa Romeo Giulia Coupé kan visas i Genève

Den lär i så fall få det klassiska tillnamnet Sprint

Ända sedan Alfa Romeo släppte sin nya, bakhjulsdrivna Giulia har rykten florerat om en coupémodell. Möjligen visas den i Genève i början av mars.

Mellanklassens coupéutbud domineras av Tyskland. Härifrån kommer Audi A5, BMW 4-serien och Mercedes-Benz C-klasscoupé. Att Fiatägda Alfa Romeo skulle låta dem härja fritt i segmentet är inte troligt, särskilt som italienarna satsar på bred front med sin nya, bakhjulsdrivna platta som ligger till grund för både Giulia och Stelvio.

Med en coupéversion av Giulia skulle Alfa Romeo direkt kunna knapra marknadsandelar och bedömare har nämnt att en tvådörrarsmodell kan förväntas stå för ungefär 20 procent av den totala Giuliaförsäljningen. Sannolikt skulle den också kunna få tillnamnet Sprint, precis som sextiotalets undersköna Giulia-coupé.

Särskilt eftersökt i GTA-version med aluminiumkaross.

Alfa Romeo

Särskilt eftersökt i GTA-version med aluminiumkaross.

I ett Quadrifoglio-utförande med den 510 hästkrafter starka turbosexan som slog rekord på Nürburgring i höstas skulle Alfa Romeo dessutom ha en trovärdig konkurrent till Audi RS 5, BMW M4 och Mercedes-AMG C 63 Coupé. Vi släppte ut vår illustratör ur sin bur och lät honom gå loss. Resultatet talar för sig själv, Giulialinjerna gör sig synnerligen väl i tvådörrarsutförande.

Möjligen kommer coupémodellen att kompletteras med en cabrioletversion på samma tema. Att Alfa Romeo också planerar en kombiversion av Giulia är känt sedan tidigare. Den gången tror vi att vår illustratör dock hade lite för livlig fantasi.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com