Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilderna: M-modellerna av X3 och X4

BMW:s nya suv-värstingar får över 500 hk

Nu visar BMW M-versionerna av suv:arna X3 och X4 efter en bildläcka. Bilarna får sportchassi och en mängd modifieringar och en rak sexa på hela 479 hk. Competition-versionen lockar med över 500 hk.

I april börjar produktionen av prestandamodellerna av BMW:s nya suv:ar X3 och X4. Det var inte tänkt att bilder och fakta skulle släppas ännu, men efter ännu en bildläcka tänkte BMW om.

Bilarna får en treliters rak sexa med dubbelturbo på hela 479 hk. En åttastegad automat ser till att färden upp till 100 inte tar mer än 4,2 sekunder och bilarna toppar 280 km/h. För den som vill ha lite till går det att beställa bilarna i Competetion-version, då kapas några tiondelar upp till 100 och toppfarten ökar till 284 km/h. Effekten är höjd till 504 hk, men vidmomentet detsamma.

För att klara all effekt har BMW gjort en rejäl översyn av chassit. Fjädringen är helt utbytt och rejält uppstyvad med nya komponenter, liksom hela chassit. Bilarna har unika M differentialer och M servostyrning. Naturligtvis är även bromsarna förstorade och förbättrade.

För att skilja ut bilarna från standardmodellerna så får de svarta grillar, större luftintag, mer aerodynamiska backspeglar, och fyra avgaspipor. Riktiga avgasrör, inga fejkvarianter i plast.  Bilarna har också andra spoilers och 20-tums hjul. För den som köper competetion-versionen ingår 21-tums hjul. Senare i år kommer bilen att gå att beställa med ett kolfiber-paket.

På sedvanligt M-manér så är även inredningen fräckare än på en standard-BMW. Bland annat handlar det om kolfiber-inlägg, M-loggor och en annan växelväljare. Sportstolarna är också unika för M-varianten.

Priser och försäljningsstart i Sverige är inte kända för ögonblicket.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com