Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Alfa Romeo slår suvrekord på Ringen

Stelvio Quadrifoglio är snabbaste högbygget någonsin

När Fabio Franca kör bil darrar Porsche. Nu har han kört suv och slagit ännu ett Ringenrekord.

Ett år har gått sedan Fabio Franca satte sig iförd jeans och t-shirt bakom ratten på en Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio och slaktade Porsches rekord för fyrdörrarsbilar på Nürburgrings nordslinga.

Nu har samme Franca slagit suvrekord på samma bana i en Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio och bevisat för mänskligheten att en suv är 19 sekunder sämre än en sedan. För precis så mycket långsammare är Franca i Stelvio än vad han var i Giulia. Tiden lyder 7.51,7.

Fiat Chrysler Automobiles N.V.

Men den ser i alla fall snabb ut.

Och det enda som skiljer modellerna åt är fyrhjulsdriften och en högre kaross. Annars är det samma bottenplatta, hjulupphängningar, motor … ja, det är i princip samma bil. Fast högre. Förvisso är det få bilar – och förare – som skulle kunna köra runt det gröna helvetet på under åtta minuter, men det är uppenbarligen ännu svårare en halvtrappa upp.

Så vad Alfa Romeo egentligen säger är att om man vill åka snabbt ska man åka lågt. Vad de inte säger är varför Francas bil var munderad i kamouflagedekor, men vi kan väl gissa: för att inte synas för mycket om tiden skulle blivit för dålig. Tur att den inte blev det. Grattis Alfa. Grattis Fabio.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com