Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

10 bilar som samlare ska köpa nästa år

Bilarna som man kan lägga till i sin samling

Större
Stäng
  • Foto: Shutterstock
    Foto: Shutterstock
  • Foto: Shutterstock

Som alla vet har 2020 varit en konstigt och speciellt år. Allt ställdes på ända när covid-19 gjorde entré i världen. Men nu är det enbart ett par veckor till 2021 och Bloomberg har listat tio samlarbilar som man borde fundera på att köpa eftersom de förväntas ökat i värde nästa år. 

Lexus LFA
2011-2012

Bilen har en, som är en V10-motor som levererar 552 hästkrafter under motorhuven. När den debuterade 2011 var den något annorlunda jämfört med något som Toyota tidigare har tillverkat. LFA är en av de få superbilar som Toyota producerat och den kan köra i mer än 322 kilometer per timme. 

Foto: Lexus

 

Jeep Grand Cherokee SRT8
2006 – 2010

Modellen är en en påminnelse från den tiden då Chrysler och Daimler samarbetade. Den har en polariserande estetik. ”Men om du hatar den, gå till 6,1 liter Hemi-driven V8-muskel under huven: ren Americana ”konstaterar Bloomberg. En nackdel är dock en dålig bränsleeffektivitet. 

Foto: Jeep

 

Ferrari Testarossa
1984 – 1991

Med dess mittmonterade V12- motor och attityd chockade Testarossa världen när den visade upp på bilsalongen i Paris 1984. Den hade för att vara en Ferrari, stor kupé, en överraskande användbart bagageutrymme och och en mer trivsam interiör jämfört med föregångaren, Ferrari 512. Enligt vissa bilentusiaster är det den mest minnesvärda bilen under hela 80-talet. 

Foto: wikimedia commons

 

Aston Martin Vantage
2005 – 2017

Aston Martin Vantage kom till den brittiska biltillverkarens modellutbud med sin lätta ram i aluminium och trevliga köregenskaper 2005. Modellen vände sig till nyrika eftersom den hade ett relativt konkurrenskraftigt pris, precis över Porsche 911. Enligt Bloomberg kan versionen med 4,7-liters V8-motorn ha den starkaste utvecklingen prismässigt. 

Foto: Aston Martin

Honda S600
1964 – 1970

Honda S600 exporterades inte till USA, så de är ovanliga att hitta med anpassade för högertrafik, men kan vara värt att leta efter. Ursprungligen fanns den med en rak fyra som roadster, samt coupe. Den var inte heller snabb (57 hästkrafter och kunde nå en topphastighet på 145 km/h, och det i nedförsbacke). Dock ska den vara väldigt trevlig att köra. 

Foto: Netcarshow

Volkswagen Vanagon Westfalia
1980 – 1991

Vanagon kommer förbli en klassiker tack vare Volkswagens vägran att ersätta den med något som är nästan lika praktiskt, klassiskt och billigt. Det innebär att existerande exempel kommer att fortsätta att få fans. Dessutom finns det i så många varianter. Du kan anpassa den för att vara exakt vad du vill. Marknaden för det är enorm.

Foto: Wikimedia commons

Ford GT
2005 – 2006

Enligt Bloomberg finns det en anledning att den är stor är enkel. När Ford bestämde sig att tillverka en modern GT som skulle likna GT40 från 1960-talet, var slutresultatet den tidigare versionen inte var: mer bekväm, mer användarvänlig och sista av allt gick den att serva hos vilken Fordåterförsäljare som helst. 

Foto: Ford

 

Audi TT Quatro Coupe
2000 – 2006

En liten popkulturleksak från födseln introducerade Audi TT bilkulturen för sin tid för flera element: omslagslyktor, en låg bakre taklinje, och en modern interiör accentuerad av metall som alla gett upphov till kopior.

Foto: Audi

Jaguar XK120
1948 – 1954

Den må vara gammal, men Jaguar XK120 är elegant och har grace.1949 var hade den världsrekordet för världens snabbaste produktionsbil. På senare år har den kylts ned på marknaden, men en ny generation bilsamlare har börjat intresserat sig för bilen. 

Foto: Netcarshow

 

Toyota Land Cruiser
1993 – 1997

Toyota Land Cruiser tillverkades för att den skulle användas av Förenta Nationerna, den skulle med andra ord användas i tuffa förhållanden. Speciellt serierna från 80-talet börjar få uppmärksamhet för sin förmåga och komfort och många fordon från 90-talet har exporterats ut från USA, vilket är en indikator på att värdet stiger. 

Foto: Wikimedia commons

 

Källa: Bloomberg

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com