Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Ford bilar i Kalmar

Vanligaste modellerna:

Ford är det amerikanska bilmärket som revolutionerade bilmarknaden. Med sin berömda teknologi och snabba tillverkning är de kända för att ha snälla priser utan att tumma på kvaliteten.

Mycket har hänt sedan starten på början av 1900-talet när den berömda T-Forden lanserades. Men något som löpt som en röd tråd genom hela historien är att Ford har varit i framkant vad gäller både produktion och innovation i sin tillverkning.

Ford Focus är en bilmodell som de flesta känner till, och den har sålts sedan 1998. Focusen finns i flera olika utföranden och utvecklas ständigt. Den finns till exempel numera både med vanlig förbränningsmotor, som miljöbil som kan köras på etanol och som elbil. Den valdes till Årets bil 1999 och har sedan dess kommit i flera generationer.

Ford Fiesta är en annan bilmodell som hjälpt till att sätta Ford på kartan. Det är den mest sålda bilen i sin klass i Europa och har en stark motor, är smidig att köra och finns även som miljöbil.

Ford revolutionerade marknaden med Modell T

Amerikanen Henry Ford bildade sitt företag Ford Motor Company år 1903. Hans dröm var att kunna producera en billig, effektiv och säker bil. Denna dröm uppfylldes 1908 då Ford Model T producerades. Några år senare blev produktionen av denna modell historisk, då Ford var den första biltillverkaren som använde sig av löpbandsmetoden.

Tack vare löpbandet producerades Modell T effektivt och billigt, så pass att omkring hälften av världens bilproduktion bestod av tillverkningen av T-Forden. Faktum är att Modell T är den näst mest producerade bilmodellen i världshistorien, tack vare de 15 miljoner exemplar som tillverkades mellan 1908 och 1927.

Ford

Fords framgångshistoria började med T-Forden, och fortsätter idag med att de är den femte största biltillverkaren i världen. Ford har numera fem tillverkningsorter i Europa och de producerar både personbilar och transportbilar.

I Fordkoncernen ingår idag även bilmärkena Lincoln och Mazda. Ford har även cirka tio modeller som säljs i USA och cirka femton som säljs i Europa.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Ford (8521)

Hitta en Ford till salu i din stad

Till Bytbil.com