Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då lanseras Ford F-150 i Sverige

Sverige först ut i Europa

Större
Stäng
  • Ford F-150
    Ford F-150 kommer börjar säljas i Sverige från och med november. Foto: Ford
  • Ford F-150 kommer börjar säljas i Sverige från och med november. Foto: Ford

Den populära pickupen Ford F-150 kommer till Sverige tack vare att Hedin Mobility Group har utsetts till både importör och distributör av modellen i hela Europa.

Snart kommer Fords populära modell, pickupen Ford F-150, marknadslanseras i Sverige. Hedin Mobility Group har nämligen utsetts till importör och distributör av modellen i Europa.

Ford F-150 är en amerikansk ikon som haft en otroligt framgångsrik försäljning i både USA och Kanada. Därmed kan den stoltsera med titeln Världens mest sålda pickup. F-150 är designad att från grunden vara tålig och produktiv.

Svensk säljstart för F-150 i november 

Först kommer F-150 lanseras i Sverige och Tyskland, för att sedan distribueras i resten av Europa. När Ford F-150 kommer lanseras i Sverige, kommer tre olika motorer erbjudas till kunderna: Lariat 5.0 V8 Flexfuel (etanol), Raptor 3,5-liters V6 Ecoboost, och limited 3,5-liters V6 PowerBoost Full hybrid.

– Det här är en fantastisk möjlighet för Hedin Mobility Group att växa ytterligare med Ford och stärka vår position som en ledande europeisk leverantör av mobilitetslösningar. Ford F-150 är världens mest sålda pickup av en anledning och vi är glada över att expandera vår koncerns importverksamhet genom att ta denna amerikanska ikon till Europa, säger Anders Hedin, grundare och vd för Hedin Mobility Group i ett pressmeddelande.

Säljstarten för Ford F-150 i Sverige är planerad till november i år och de första leveranserna av F-150 förväntas ske under första kvartalet nästa år. Priser kommer meddelas i samband med säljstarten.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com