Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

WhatsApp-miljardär säljer sina Porschar

Du måste ha minst 50 miljoner över - och 10 garageplatser

Nu säljer grundaren till WhatsApp ut 10 av sina mest exklusiva Porschar. Men anledningen är inte att Jan Koum är pank. – Jag har inte obegränsat med tid och garageplats, säger han.

Våren är en intensiv tid för den som gillar exklusiva bilauktioner. De traditionella försäljningarna på Amelia Island ligger bara några veckor bort. Ett av de mest uppmärksammade utropen är Porsche-bilarna som säljs av WhatsApps medgrundare Jan Koum som blivit stenrik på meddelande-appen.

Och det är inte vilka Porschar som helst som säljs ut. Det handlar om tio av de mest eftersökta modellerna  – och flera är gula. Bland annat en Porsche 964 Carrera RS av lättviktsmodell, en av 55 tillverkade 964 Carrera RS 3,8 och en 993 Carrera RS 3,8. Dessutom en 918 Spyder, samma hybridsportbil som Zlatan äger ett exemplar av.

Så har du 10 lediga garageplatser och åtminstone 50 miljoner kronor löst är det bara att slå till. WhatsApp-grundaren Jan Koum lär inte sakna pengar, men tiden och garageplatserna räcker inte till.

– Om jag hade obegränsat med tid och garageplats skulle jag aldrig sälja dem. Men icke desto mindre kommer jag att bli glad att se nästa ägare njuta av att köra dessa speciella bilar på vägen och banan – så som Porsche hade tänkt att de ska användas.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com