Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Miljardären: "Bilfirman lurade mig på en farlig Porsche"

Tar handlaren till domstol efter 911-köpet

Han bjöd fem miljoner kronor för den begagnade Porschen på en bilauktion. Men nu menar den tyske vd:n för ett stort försäkringsbolag att han blivit lurad av bilhandlaren.
– Bilen är i dåligt skick och farlig att köra, säger Andreas Pohl, 55.

Andreas Pohl från Marburg, Tyskland, är en känd bilsamlare som fick nys om en Porsche 911 Carrera RS 2.7 touring coupé som skulle budas ut för cirka fem miljoner kronor på en auktion hos en brittisk bilhandlare.
För Pohl, som är god för någon miljard, räckte det med att läsa om bilen på bilhandlarens hemsida, klicka på bilderna och sen ge det högsta budet på auktionen. Fem miljoner kronor för en begagnad raritet, var ingen stor sak.

Men nu har affären blivit känd i både brittisk och tysk media. Orsaken är att Andreas Pohl känner sig lurad av bilfirman, Coys of Kensington.
Enligt köparen har bilen blivit renoverad och originaldelar ersatts av betydligt sämre delar, så dåliga att ”bilen är farlig att köra”.
Andreas Pohl menar att bilhandlaren inte informerat honom om hela renoveringen, dessutom ska handlaren ha hävdat att motorn hade originalmotorn med ett nummer som matchade chassinumret. Men när Pohl fick bilen levererad visade det sig att så inte var fallet.

PORSCHE 911 TILL SALU – KLICKA HÄR

Från början ska handlaren Coys ha gått med på att betala tillbaka de fem miljonerna, men nu har Pohl väntat så länge på pengarna och blivit ännu argare – så nu möts parterna i domstol.
– Bilen är i uselt skick och ombyggd med delar som gör att den är farlig att köra, menar Pohl och hans advokater.
Bilhandlaren delar inte hans åsikt:
– Köparen signerade ett kontrakt där det tydligt står att bilen KAN ha delar som bytts ut och han har dessutom fått lång tid på sig att inspektera bilen själv.

Den tyske vd:n ger bilhandlaren två möjligheter: antingen betala tillbaka pengarna för bilen, eller ge honom skadestånd motsvarande fem miljoner kronor.

HÄR HITTAR DU SVERIGES FINASTE PORSCHE 911

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com