Redaktionen tipsar

Christer Sjögrens unika bilsamling

Folklig blandning i dansbandskungens garage

Christer Sjögren gör just nu succé i ”Så mycket bättre”. Men dansbandskungen har också en stor passion för att samla bilar. Hemma i garaget i Värmland finns såväl en Volvo 850 T-gul, flera exklusiva Mercor – och en Bentley.

– Förr tänkte jag att om jag kommer körandes i de här bilarna så är min karriär slut. Nu skäms jag inte, har han berättat för Aftonbladet.

Christer Sjögren, 68, har gjort folklig succé i TV4-programmet ”Så mycket bättre”. Dansbandskungens låtar har blivit tolkade av andra artister och själv har han tolkat låtar av bland andra Charlotte Perelli och Louise Hoffsten. I ett av avsnitten spelar artisten Stor upp sin tolkning av en Vikingarnas låt Veronica i en öppen jänkarbil. Och det är inte att ta miste på att Sjögren uppskattar åkturen i den fina bilen. Sedan många år tillbaka har stjärnan ett enormt bilintresse.

– Jag vet inte riktigt varför. Till en del är det nog från farsan som tog med mig i bilen när jag var en fem år sådär. Han var intresserad av bilar. Och i och med att han körde taxi så hade han stora jänkare, mercor och herrgårdsvagnar som verkligen skilde sig från den tidens bruksbilar, har Sjögren berättat i en intervju med Aftonbladet.

Hemma vid villan i Värmland har han ett garage på 290 kvadratmeter som skymtar förbi i tv-programmet. Totalt äger Christer Sjögren 14 bilar, två motorcyklar och en moped. Och att Christer Sjögren är en man av folket är ingen tvekan, även om samlingen innehåller en Bentley Arnage R från 2004.

I garaget finns såväl en Volvo 850 T-gul, Volvo Amazon och en Volvo PV. Som bruksbilar kan Christer Sjögren välja mellan en Volvo XC60 och en Mercedes GLE. För Mercedesbilar är nästan en större passion än Volvo för dansbandskungen. Han äger hela fyra stycken med en Mercedes 300 Adenauer från 1952 som den stora pärlan i samlingen.

Han har erkänt att han är Mercafreak, men att även andra märken kan vara bra. Kanske är det därför det finns en Porsche 911 Carrera i samlingen när han behöver åka fort.
– Jag har dem för mitt nöjes skull. Det är en trevlig kontrast till musiken.

 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com