Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

VW-chefens brandtal: ”Vi kan bli nya Nokia”

Volkswagens vd Herbert Diess varnar: Tidpunkten för traditionella tillverkare är över

”Vi måste förändra oss, annars blir vi ett nytt Nokia”
Volkswagen-koncernens högsta chef Herbert Diess höll i går ett brandtal för sina toppchefer.
Enligt Diess måste bilbranschen förändras helt om inte Tesla och andra nya aktörer ska ta över.

Under ett tal för koncernens toppchefer sade Volkswagens vd Herbert Diess att världens biltillverkare måste genomgå en ”radikal översyn” om de inte ska bli överspelade, uppger Reuters.

– Tidpunkten för traditionella biltillverkare är över, uppges Diess ha sagt i ett internt möte för toppchefer under torsdagen.

Enligt Diess måste Volkswagen gå över helt till ny digital teknik med en tydlig passning till Tesla som de senaste veckorna slagit rekord på rekord på börsen. Samtidigt har det kommit rapporter om att Volkswagen drabbats av en rad utvecklingsproblem med den digitala tekniken för nya elbilen ID.3.

Herbert Diess sade också att branschens förändring bara börjat och att Volkswagen måste påskynda sina förändringar för att inte bli ett nytt Nokia. Som bekant tappade Nokia sin dominerande ställning till Apple när de valde att inte hoppa på tåget med smarta mobiltelefoner i tid.

– Den stora frågan är: Är vi tillräckligt snabba? Om vi fortsätter med vår nuvarande hastighet kommer det att bli mycket tufft. Sammanfattningsvis är detta förmodligen den svåraste utmaningen som Volkswagen någonsin har mött, säger Herbert Diess.

Herbert Diess flaggade också för att Volkswagen behöver minska sina kostnader för att fortsätta vara konkurrenskraftiga. Bland annat ska koncernen minska resurserna som används för att utveckla bränsleceller, då det kommer att dröja minst 10 år innan de är konkurrenskraftiga mot batteribilar.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com